Documentaire: A Syrian Love Story (IDFA 2015) - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
10 Jan
2016

Documentaire

Documentaire: A Syrian Love Story (IDFA 2015)

Rauw en ontluisterend familie-epos tegen de achtergrond van de Syrische burgeroorlog. Gefilmd over vijf jaar, biedt A Syrian Love Story een krachtig inzicht in wat het betekent om op de vlucht te zijn.

Palestijnse vrijheidsstrijder Amer en activiste Raghda worden verliefd in een Syrische gevangenis. Eenmaal vrij trouwen ze en krijgen ze kinderen. Dan belandt Raghda weer als politiek gevangene in de cel. Als ze toch weer vrijkomt, is de revolutie losgebarsten en de burgeroorlog die volgt heeft een enorme invloed op het gezin.

In zijn directe en dynamische stijl laat de Britse regisseur Sean McAllister zien hoe door de burgeroorlog alle lucht uit een relatie wordt geperst.

Bekijk hier de trailer:

Over dit programma

IDFA, het wereldberoemde documentairefestival, komt dit jaar ook naar Den Haag! In samenwerking met Oxfam Novib vertonen we 10 januari in het Humanity House twee bijzondere documentaires (A Syrian Love Story & Walls) over migratie & vluchtelingen, met daar tussenin een interactief debat aan de hand van filmfragmenten. Wil je het hele programma bijwonen, inclusief een biologische lunch? Koop dan voordelig een passepartout voor €17,50,- Stuur hiervoor vóór 7 januari een mailtje naar onze programmamakers.

Details

  • Engels
  • 11:30
  • 12:00
  • 13:30