Documentaire: Walls (IDFA 2015) - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
10 Jan
2016

Documentaire

Documentaire: Walls (IDFA 2015)

Migratie en de vluchtelingenproblematiek staan centraal in de film Walls (2015) van Pablo Iraburu en Migueltxo Molina. De documentaire schetst een indringend portret van inwoners, vluchtelingen en bewakers in grensgebieden.

Overal op de wereld zijn muren opgetrokken die welvaart moeten afbakenen van armoede en criminaliteit. Bij de Amerikaans-Mexicaanse grens, de Marokkaans-Spaanse grens en de grens tussen Zimbabwe en Zuid-Afrika volgt de camera bewakers, vluchtelingen en bewoners. Elk met een eigen visie op de muur.

De film is winnaar van de Oxfam Global Justice Award 2015, die op het IDFA documentairefestival werd uitgereikt.

Over dit programma
IDFA, het wereldberoemde documentairefestival, komt dit jaar ook naar Den Haag! In samenwerking met Oxfam Novib vertonen we 10 januari in het Humanity House twee bijzondere documentaires (A Syrian Lovestory en Walls) over migratie & vluchtelingen, met daar tussenin een interactief debat aan de hand van filmfragmenten. Wil je het hele programma bijwonen, inclusief een biologische lunch? Koop dan voordelig een passepartout voor €17,50,- Stuur hiervoor een mailtje naar onze programmamakers voor 7 januari.

Details

  • Engels
  • 16:15
  • 16:45
  • 18:45