Uitgeprocedeerde asielzoekers tussen wal en schip - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
27 Sep
2014

Film met nagesprek

Uitgeprocedeerde asielzoekers tussen wal en schip

In Nederland zijn er naar schatting meer dan 10.000 uitgeprocedeerde, niet-uitzetbare asielzoekers. Zij mogen niet in Nederland blijven, maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Hun situatie staat centraal in de documentaire ‘Outlawed’. Ze worden niet erkend als inwoner van Nederland en hebben hierdoor niet dezelfde rechten als Nederlandse burgers. In het dagelijks leven betekent dit onder andere dat zij geen recht hebben op onderdak, voedsel en educatie.

Over de sprekers

Na de film kun je vragen stellen aan betrokkenen bij het betreffende onderwerp. Maria Hlavajova (artistiek directeur BAK, basis voor actuele kunst) wil uitgeprocedeerde asielzoekers via kunst beter laten integreren in de Nederlandse samenleving. Daarnaast komen enkele uitgeprocedeerde asielzoekers aan het woord.

Museumbezoek en workshop

Voorafgaand aan de documentaire bezoek je voor €5,00 onze ervaringsreis In 3 kwartier ervaar je hoe het is om op de vlucht te moeten voor een ramp of conflict. Als je dit wilt kom dan een uur eerder.

Na afloop van de documentaire organiseert Maria Hlavajova een workshop van een uur over actief participeren: samen wordt gezocht naar mogelijkheden om de situatie van uitgeprocedeerde niet-uitzetbare asielzoekers in Den Haag te verbeteren.

Outlawed werd gemaakt door zeven studenten van het Humanities College.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 12:30
  • 13:00
  • 16:00