Rechten in Rusland - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
10 Oct
2013

Lunchlezing

Rechten in Rusland

In de afgelopen jaren is het aantal groeperingen dat zich hevig inzet voor het nastreven voor de universele rechten van de mens in Rusland enorm gestegen. Volgens Eduard Nazarski maakt de Russische handhaving en het wetstelsel een duidelijk onderscheid tussen ‘goede’ en foute’ Russen. ‘Goede of echte Russen’ voelen zich vrij door het ondersteunen van president Poetin. ‘Slechte’ Russen zijn de mensen die zich verzetten tegen het beleid van Poetin, zij strijden voor vrijheid. Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland zal de situatie van de universele mensenrechten in Rusland te bespreken.

Over Eduard Nazarski

Eduard Nazarski is sinds 2006 directeur van Amnesty International, afdeling Nederland. Hij werkte 15 jaar bij VluchtelingenWerk Nederland, waar hij eerst verantwoordelijk was voor de ondersteuning van vluchtelingen en later voor de beleidsbe├»nvloeding. De laatste 6 jaar van zijn dienstverband was hij er algemeen directeur. Nazarski was tot zomer 2008 voorzitter van de European Council on Refugees, een samenwerkingsverband van 65 NGO’s in 28 landen in Europa.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Rechten in Rusland/ kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 12:00
  • 12:30
  • 13:30