Sotsji: de Olympische Poetinshow? - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
04 Feb
2014

Debat

Sotsji: de Olympische Poetinshow?

De Winterspelen die op 6 februari in het Zuid-Russische stadje Sotsji beginnen, zullen de duurste spelen ooit worden. President Poetin heeft niet minder dan 50 miljard euro voor de spelen uitgetrokken. De Winterspelen hebben een politieke lading gekregen doordat president Poetin een omstreden wet heeft ingevoerd die propaganda van homoseksualiteit verbiedt. Maar zorgen zijn er ook over andere mensenrechten en zijn er oplopende spanningen en terreurdreiging in deze door conflictgebieden omgeven Olympische stad. Zo werden na de zelfmoordaanslagen in Volgograd 700 arrestaties verricht en 2.500 huizen doorzocht. Uit welke hoeken komt de dreiging? Wat kunnen we verwachten? Waarom zijn deze Winterspelen zo belangrijk voor Vladimir Poetin en Rusland?  Wat betekenen de Spelen voor de bevolking van het conflictgebied in de Noord-Kaukasus?

Over de sprekers

Met journalist Arnold van Bruggen (The Sochi Project), Henk Hulshof, (Ruslanddeskundige van Amnesty International) en Max Bader (Universitair Docent Russian and Eurasian Studies, Universiteit Leiden) blikken wij vooruit op de komende Winterspelen. Ruslanddeskundige Hans Loos is de moderator.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Sochi/ kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

The Sochi Project

In onze foyer is de met vele prijzen bekroonde, kleinschalige tentoonstelling ‘The Sochi Project‘ van Rob Hornstra en Arnold van Bruggen te zien. De regio rond Sotsji is gedocumenteerd aan de hand van de thema’s corruptie, geweld, terrorisme en toerisme. Foto: Rob Hornstra / The Sochi Project

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30