Wat als de bom valt op Rotterdam? - Humanity House

Agenda

overzicht
Mon
27 Jan
2014

Debat

Wat als de bom valt op Rotterdam?

Waarom telt de wereld ondanks hun vernietigende kracht nog steeds zoveel kernwapens? Op maandagavond 27 januari gaan verschillende kernwapen- en veiligheidsexperts en politici hierover met elkaar in gesprek. De wereld telt nog steeds 17.000 bommen – waarvan er 20 in Nederland liggen. Zo lang er kernwapens zijn, blijft niemand buiten gevaar voor een ramp met verwoestende gevolgen voor mensen, zonder dat we in staat zijn onszelf hiervoor te behoeden.

Realistisch scenario

Op basis van bevolkingsaantallen en feiten over de korte- en lange termijn effecten van explosies van kernbommen heeft IKV Pax Christi een realistisch scenario geschetst over wat er zou gebeuren als kwaadwillenden een kernbom in handen krijgen en deze in Europa’s belangrijkste havenstad tot ontploffing brengen. De belangrijkste conclusie: met geen mogelijkheid is Nederland in staat zich goed voor te bereiden op een dergelijke ramp en de bevolking van Rotterdam en omstreken adequaat te beschermen.

Over de sprekers

Michiel Servaes (PvdA Woordvoerder Buitenland), Raymond Knops (CDA Woordvoerder Defensie), Hans Kristensen (Nuclear Information Project), Peter Herby (Noorse Rode Kruis), Lars Pohlmeier (International Physicians for the Prevention of Nuclear War), Wilbert van der Zeijden (IKV Pax Christi)  en Hanneke van Sambeek (clustermanager strategie, beleid en vereniging, Rode Kruis). De gesprekleider is Vrij Nederland-journalist Harm Ede Botje.

Zeker zijn van een plek?

Reserveer je plek via de website door op de zwarte button links te klikken.

Details

  • Engels
  • 18:00
  • 18:30
  • 20:00