Stories of Change - Beyond the 'Arab Spring' - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
20.02.15 t/m 26.08.15

Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’

Fotografen en multimediamakers geven een onthullend inzicht in Noord-Afrikaanse samenlevingen

Ons beeld van de Arabische revoluties wordt gevormd door internationale nieuwsorganisaties. Op ons netvlies staan nog steeds de beelden van de demonstranten die veranderingen eisen. Vier jaar na het begin van de Arabische Lente praten de media nauwelijks meer over ‘democratisering’ en ‘verandering’. Is de hoop vervlogen? Is Egypte een militair regime en Libië in chaos? Wat zijn eigenlijk de verhalen achter de headlines op tv en de koppen in de krant?

Met de tentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ bieden World Press Photo, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Humanity House een intiem en uniek kijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse landen: Algerije, Egypte, Libië, Marokko en Tunesië. Met steun van de Nationale Postcode Loterij werden jonge, lokale visuele journalisten opgeleid via het Reporting Change programma om hun eigen verhaal te vertellen. Door de verhalen over het dagelijks leven die deze tentoonstelling toont, wordt onze beeldvorming uitgedaagd en krijgen we nieuwe, verrassende inzichten in de Noord-Afrikaanse regio na de ‘Arabische Lente’.

Aanvullend op de tentoonstelling biedt het Humanity House een educatief programma voor scholieren van het voortgezet onderwijs en is het Humanity House een plek voor debatten, lezingen, films en fotografie programma’s.

Grote foto: © Zied Romdhane, Tunisia, Children of the Moon // Kleine foto: © Zara Samiry, Morocco, My Taboo Child


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Tarieven

  • € 2,50Standaard tarief
  • Gratis in combi met museumkaartje

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ laat diverse foto- en videoverhalen uit de Arabische wereld zien. De tentoonstelling is een initiatief van World Press Photo, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Humanity House en is tot stand gekomen met steun van de Nationale Postcode Loterij.