Afscheid directeur - Humanity House
Afscheid directeur
Uitnodiging Afscheidsborrel Lisette Mattaar

Directeur Lisette Mattaar zet nieuwe stap in loopbaan

Lisette Mattaar neemt per oktober afscheid als directeur van Humanity House. Ze maakt de overstap naar het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) waar zij de nieuwe directeur wordt.

Mattaar stond aan de wieg van het Haagse ervaringsmuseum, dat ze in 2010 oprichtte in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis en met steun van de gemeente Den Haag. Onder haar aansturing is Humanity House uitgegroeid tot een belangrijk museum en platform over actuele vraagstukken rond vrede en vrijheid.

Nora Stehouwer-van Iersel, bestuursvoorzitter: “Dankzij de energie, daadkracht en visie van Lisette heeft Humanity House de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Sinds de oprichting zijn de bezoekersaantallen ieder jaar gegroeid, maken meer en meer scholen gebruik van het educatieve aanbod en is Humanity House uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde organisatie. Steeds meer humanitaire en culturele organisaties hebben zich aan Humanity House verbonden. Dankzij haar commerciële inzicht heeft Lisette ervoor gezorgd dat de eigen inkomsten van Humanity House toenamen en inmiddels voor een aanzienlijke basis zorgen. En bovenal: Humanity House heeft bewezen dat het op een vernieuwende en eigentijdse manier een jonge doelgroep weet te betrekken bij actuele complexe thema’s zoals de vluchtelingencrisis, conflicthantering  en noodhulp. Lisette heeft samen met haar team een plaats gecreëerd voor verbinding en ontmoeting. Het belang daarvan is groter dan ooit. Het bestuur is Lisette zeer erkentelijk voor haar inspanningen en wenst haar veel succes bij haar nieuwe baan.”

Mattaar: “Ik kijk met een voldaan gevoel terug op de afgelopen jaren. Ik ben er vooral trots op dat we een plek hebben gecreëerd waar ruimte is voor het menselijke verhaal, waar we zowel hoofd als hart raken en mensen actief laten denken en praten over heden en toekomst, over vrede en vrijheid. Ik heb veel plezier beleefd aan de samenwerking met het enthousiaste team en met alle partners. Maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben verheugd dat ik die gevonden heb bij het vfonds. Ik krijg daar een functie waar ik erg naar uitzie en waarin ik nog steeds betrokken blijf bij thema’s als vrede en vrijheid.”

Het bestuur is inmiddels de procedure voor de opvolging gestart. Marloes Sonsma, hoofd Partnerships & Development, neemt tijdelijk de directietaken waar.