AfricaTalks: Hoe brengen vrouwen verandering in Afrika? - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
08 Mar
2019

Verslag

AfricaTalks: Hoe brengen vrouwen verandering in Afrika?

PROGRAMMA TERUGKIJKEN

Het gehele programma is terug te kijken op de blog.

Interactief debat

AfricaTalks: Hoe brengen vrouwen verandering in Afrika?

Op Internationale Vrouwendag lanceert HagueTalks het nieuwe platform AfricaTalks. AfricaTalks is ontstaan vanuit de behoefte aan een platform waar de succesverhalen van jonge Afrikanen worden gedeeld. Tijdens deze editie delen drie krachtige vrouwen hun verhaal en ervaringen. Zij tonen hoe kleine stappen, in combinatie met durf, het continent van binnenuit veranderen. 

Inspiratie voor deze debuuteditie van AfricaTalks is het thema van de Internationale Vrouwendag: #BalanceforBetter. Een gelijke wereld voor mannen én vrouwen is beter voor iedereen. Praat mee en deel je ideeën. Hoe maak jij het verschil voor meer gendergelijkheid?

De sprekers

 • Ms. Aba (Ghana, West Afrika)
  Ms. Aba is muzikant, (radio)-presentatrice, en voice-over artiest.  Als presentatrice heeft Ms. Aba diverse entertainment en lifestyle evenementen gehost, zoals The Hague African Festival, Miss Africa Netherlands, Afrika Dag (Africa At Night) en New Skool Rules Festival. Je kan Ms. Aba elke zondag horen vanaf 19:00 uur op Hiradio met haar wekelijkse show Africa on Focus; een radioshow gericht op het promoten van ondernemerschap en succesverhalen binnen Afrikaanse gemeenschappen.
 • Mekka Abdelgabar (Sudan, Oost Afrika)
  Mekka Abdelgabar is de oprichtster van 
  Vrouwen Organisatie Nederland Darfur (VOND). Deze stichting biedt trainingen aan Soedanese jongeren op het gebied van life skills, communicatievaardigheden en een kritische houding, zodat ze weerbaarder worden tegen werving door extremistische en gewelddadige milities. De jongeren vergroten hun vaardigheden om deel te kunnen nemen aan bemiddelingen en vredesdialogen, ze leren over gendergelijkheid en krijgen kansen om deel te kunnen nemen aan besluitvorming op een hoog niveau.
 • Sarah Mizran (Libië, Noord Afrika)
  Sarah Mizran is architect, kunstenaar en activist. Ze is momenteel een postdoctorale student aan de Universiteit van Kent, waar ze architectuur en de duurzame milieukunde studeert. Sarah is lid van Makers of Hope, een door jongeren geleide organisatie die pleit voor empowerment van jongeren en de implementatie van resolutie UNSCR 2250 in Libië. Deze resolutie van de VN-Veiligheidsraad roept lidstaten op jeugd te betrekken bij politieke beslissingen op alle niveaus, om zo radicalisering tegen te gaan. Sarah is ook regionale ambassadeur bij The International Development House, dat de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties promoot. In 2017 hielp zij mee bij het organiseren van de TedxYouth @ Alssarim in Tripoli, dat gericht was op het betrekken van jongeren.
 • Felicity Sibindi (Zimbabwe, Zuiderlijk Afrika)
  Felicity Sibindi is gespecialiseerd in volksgezondheid en met haar werk als Regional Manager voor Afrika bij RNW Media legt zij de nadruk op de stem van jongeren in Kenia, Oeganda, Rwanda en Nigeria. In haar werk belicht Felicity gezondheidsproblemen rond seksualiteit en voortplanting waar jongeren mee te maken hebben en ze laat licht vallen op de rechten van jongeren. Ze maakt gebruikt de digitale technologie waardoor jongeren hun stem kunnen laten horen op lokaal en internationaal niveau.
 • De moderator is Jamila Aanzi.
  Jamila Aanzi was in 2017 de VN-vrouwenvertegenwoordiger van Nederland. Haar focus lag op de noodzakelijke verbeteringen voor de positie van vrouwen wereldwijd. Ze richtte haar boodschap op politici en overheidsfunctionarissen, maar ze betrok ook mannen, vrouwen, werkgevers en andere belanghebbenden in het bereiken van gendergelijkheid.

Over AfricaTalks

AfricaTalks is een op HagueTalks geïnspireerd platform voor dialoog, door Afrikanen, voor iedereen. Dit platform inspireert tot positieve, maatschappelijke actie en zal een ontmoetingsplaats zijn voor creatieve denkers, vredesmakers en pioniers uit het Afrikaanse continent. AfricaTalks is ontstaan ​​als antwoord op de vraag naar een platform waar de succesverhalen van jonge Afrikaanse changemakers kunnen worden gedeeld.

Na deze eerste editie, zullen er vele AfrikaTalks volgen. In Nederland, maar ook in Afrikaanse landen zelf.

Let op: dit is een gratis event, maar vergeet je niet aan te melden.

 

Bekijk hier het Facebook-event

Dit is een onderdeel van dossier

Details

 • Engels
 • 16:30
 • 17:00
 • 18:30