Amnesty on Tour: Mensenrechten Meetup - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
20 Sep
2018

Verslag

Programma terugluisteren

Luister dit programma terug op ons blog.

Meet Up

Amnesty on Tour: Mensenrechten Meetup

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? Zet je mensenrechtenbril op en reis met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. Deze Mensenrechten Meetup in het Humanity House is het zesde deel van een serie bijeenkomsten door het hele land.

In ‘Mensenrechten Meetup’ presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van mensenrechten. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek. In deze editie onder meer:

  • Een gesprek met Ibtissam Abaaziz, initiatiefnemer van het Meldpunt Islamofobie en woonachtig in Den Haag. Het Meldpunt is een onafhankelijk burgerinitiatief om islamofobe incidenten in heel Nederland te registreren, analyseren, publiceren en (visueel) in kaart te brengen. Wat zijn haar ervaringen en wat doen de autoriteiten tegen discriminatie van moslims?
  • Een presentatie van Gerbrig Klos van Amnesty International over demonstratievrijheid in Nederland, met verschillende voorbeelden uit de praktijk in Den Haag. Het recht om te demonstreren staat onder druk. Steeds vaker worden demonstraties beperkt of verboden. Hoe gaan nationale en lokale autoriteiten om met het grondrecht om te mogen demonstreren?
  • Een gesprek én muzikaal intermezzo met Ahmet Gür (viool) en Junya Nomura (cello) van Muziekcentrum 1001 Nachten, een initiatief dat jonge muzikanten de kans biedt om hun talenten te ontwikkelen. Wat is het idee achter dit muzikale initiatief en op welke manier bieden zij kinderen een podium?
  • Een interview met de vrijwilligers van Amnesty Den Haag. Zij vertellen over hun evenementen zoals het jaarlijkse Writer’s Block-festival in december en andere activiteiten.

Aanmelden kan hier.

Foto © Marieke Wijntjes

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00