Het andere gezicht van Syrië - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
10 May
2018

Bijeenkomst

Het andere gezicht van Syrië

Vanavond tonen we het andere gezicht van Syrië. Een avond vol verhalen, livemuziek en beelden uit het land. In woord en beeld ontstaat er een ontmoeting met de cultuur van het land en krijgen we een klein stukje van het leven in Syrië te zien. Hoe kunnen we Syrië zien als meer dan alleen het land van conflict en vluchtelingen? Hoe doorbreken we de stereotyperingen van het land?

Khaled Salhani neemt je in een presentatie mee naar zijn geboorteland: de geschiedenis, de cultuur, de stereotype gedachten over het Midden Oosten en de status van de Syrische vluchtelingen in Europa. Welke belangrijke rol heeft Syrië gespeeld in de geschiedenis? Wat is de rol van vrouwen in de Syrische samenlevingen? Hoe belangrijk is eten en familie in de Syrische cultuur?

De avond zal muzikaal ondersteund worden door een Syrische muzikant. Khaled: “Ik laat vandaag vooral de positieve kanten van Syrië zien, want van de treurige kanten horen we al genoeg.” Daarnaast maak je in een indrukwekkende videopresentatie kennis met het Syrian Expat Philharmonic Orchestra. Het vredesorkest, dat gevluchte musici verenigt, wil een ander gezicht tonen van Syrië. We sluiten de avond af met het populaire drankje Tamer Hindi en traditionele snacks en lekkernijen uit de Syrische keuken met liefde bereid door Syrische vluchtelingen.

Over de spreker

De 31-jarige Khaled Salhani woonde 28 jaar lang in de Syrische hoofdstad Damascus. Nooit had hij verwacht op de vlucht te hoeven slaan. Maar Khaled vluchtte twee jaar geleden voor het geweld in Syrië. Na veel omzwervingen kwam hij terecht in Nederland. Hij woont momenteel in Haarlem.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Details

  • Engels
  • 18:30
  • 19:30
  • 21:30