Before Summer Ends - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
09 Aug
2018

Buitenbios

Before Summer Ends

DEZE FILM IS HELAAS UITVERKOCHT

Na vijf jaar in Frankrijk gestudeerd te hebben, voelt Arash zich er nog steeds niet thuis en hij besluit terug te keren naar Iran. Zijn vrienden Hossein en Ashkan zijn het hier echter niet mee eens en organiseren een kampeertocht. Als afscheid of om Arash alsnog te overtuigen in Frankrijk te blijven? Onderweg blijkt dat zijn vrienden hun thuisland ook missen. Maar zij kunnen niet zomaar terug vanwege de verplichte militaire dienst en hun nieuwe leven in Frankrijk.

Before Summer Ends is een documentaire over een road trip dwars door het prachtige Franse landschap. De vrienden reizen, drinken, luieren, praten over hun levens hier en daar. Een feel-good en melancholische film over vriendschap en je thuis voelen, over cultuurverschillen en hoe je tussen twee culturen in kunt vallen. In de ten einde lopende zomer moeten de jongens een keuze maken.

Goed om te weten

Regisseur: Maryam Goormaghtigh 
Duur film: 80 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.

Kom vooral iets eerder om onze nieuwe VR-installatie te beleven. De Sensory Pod is een speciale cabine die de audiovisuele ervaring van een VR-bril verrijkt met geur, temperatuur, wind, trilling en licht. Je maakt persoonlijk kennis met Syrische vluchtelingen die hun eigen huis moesten inwisselen voor een vluchtelingenkamp in Libanon.

REVIEW / INTERVIEW

“Maryam Goormaghtigh’s bromance road-trip ‘Before Summer Ends’ is technically a documentary, but edited to look and feel like a fictional feature. Goormaghtigh talked with Variety about the film, and her guiding principles when directing and working with non-professional actors.” Lees het interview op de Variety website.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 21:00
  • 21:30
  • 23:00