Docu: A World Not Ours - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
10 aug
2016

Buitenbios

Docu: A World Not Ours

Unieke, intieme en bij vlagen humoristische docu die een inkijkje geeft in het leven van Palestijnse vluchtelingen in het kamp Ain el-Helweh (‘zoete lente’) in Libanon.

In het kamp Ain el-Helweh (zoete lente) in Libanon wonen op een paar vierkante kilometer zeventigduizend vluchtelingen. Filmmaker Mahdi Fleifel bracht een groot deel van zijn jeugd er door, maar toen het geweld tegen de Palestijnen oplaaide, vertrok hij met zijn familie naar Denemarken. Om de paar jaar gaat hij terug naar het kamp om het leven van zijn vrienden en familie daar vast te leggen op beeld. Het resultaat is een vrolijk en ontroerend videodagboek. Middelpunt van het verhaal is zijn vriendschap met Abu Iyad. Beide jongens hebben een passie voor voetbal en bediscussiëren graag de Palestijnse politiek.

Waar Fleifel echter de mogelijkheid heeft om te komen en gaan wanneer hij wil, is zijn vriend gedoemd tot een uitzichtloos bestaan dat hem voorgoed aan het kamp bindt. Deze ongelijkheid maakt hun vriendschap extra kostbaar, maar ook gevoelig voor spanning.

Bekijk hier de trailer:

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Over de spreker

Na afloop van de film is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de regisseur Mahdi Fleifel. In 2009 studeerde hij af aan de British National Film and Television School. In zijn werk staan vluchtelingen centraal. Fleifel woont momenteel in Denemarken.

Goed om te weten over deze documentaire

Regisseur: Mahdi Fleifel
Duur film: 93 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Start: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Meer over deze documentaire

Op de website van The Guardian staat een uitgebreide recensie van deze film.

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:15
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien