Café Humanitair: Urban Refugees - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
22 Jun
2016

Netwerkborrel met spreker

Café Humanitair: Urban Refugees

Hoe overleef je in een onbekende stad zonder papieren, werk, een sociaal netwerk of een woonplek? Vluchtelingen trekken steeds vaker naar stedelijke gebieden, waar ze ongeregistreerd verblijven, zonder enige humanitaire hulp of bescherming. Wat kunnen noodhulporganisaties hier aan doen?

De moeilijke situatie van urban refugees heeft de afgelopen tientallen jaren weinig aandacht gekregen. Sinds kort wordt dit onderwerp door beleidsmakers, hulpverleners en academici aangekaart. Deze editie van ‘Café Humanitair’ staan deze urban refugees centraal: Jeff Crisp zal aan de hand van zijn ervaring en expertise een presentatie geven over de uitdagingen, gevaren, maar ook de weerbaarheid van urban refugees over de hele wereld.

Over de spreker

Dr. Jeff Crisp heeft een master en PhD in African Studies van de universiteit van Birmingham. Jeff heeft senior functies bekleed bij UNHCR, Refugees International en de Global Commission on International Migration. Ook heeft hij gewerkt voor de Independent Commission on International Humanitarian Issues, de British Refugee Council en bij Coventry University. Jeff heeft veel ervaring met humanitaire operaties over de hele wereld en publiceert veel over vluchtelingen- en migrantenproblematiek.

Over dit programma

Dit programma wordt georganiseerd door CARE Nederland, Stichting Vluchteling en ZOA. Met deze bijeenkomst geven zij opvolging aan de Nederlandse Humanitaire Top van februari 2015, waarop ook het thema Urban Refugees op de agenda stond.

Details

  • Engels
  • 17:00
  • 17:30
  • 19:00