Just Peace: campaigning for peace - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
19 Sep
2015

Interactief Debat

Just Peace: campaigning for peace

Hoe kan je de publieke opinie beïnvloeden ter bevordering van vrede? En welke rol kan kunst daarin spelen, om bijvoorbeeld het begrip voor vluchtelingen te vergroten? In deze Hague Talks staat het persoonlijk verhaal van twee bijzondere ‘campaigners’ centraal. 

Saskia Stolz, oprichter van Power of Art House en maker van onze nieuwe tentoonstelling Moving People, gaat in op wat ze hoopt te bereiken met haar projecten en op de kunstprojecten die haar zelf hebben geïnspireerd. Haar verhaal is te horen midden in onze tentoonstellingsruimte, zodat je tegelijkertijd de expositie Moving People kan bekijken.

Wat doet deze tentoonstelling met jou? Wat inspireert en motiveert jou als het gaat om vrede en begrip voor vluchtelingen? En hoe breng je dit zelf weer over op anderen? Deel het in dit interactieve debat.

Ook de Somalische Istahil Abdulahi, die model stond voor een van de Moving People, deelt haar bijzondere verhaal. Toen ze een wedstrijd basketbalde in Ethiopië, vernam ze met het Somalische nationale basketbalteam dat de burgeroorlog in Somalië slachtoffers maakte. Het team vroeg asiel aan in Ethiopië, maar dat werd geweigerd. Via Kenia en met hulp van een mensensmokkelaar kwam ze terecht in Nederland.

Deze Hague Talks is onderdeel van het Just Peace Weekend. Maak ook onze ervaringsreis voor slechts 1 euro. Zo kruip je in de huid van een vluchteling en ervaar je hoe hoe het is om op de vlucht te zijn voor een ramp of conflict.

Over Moving People

Voor het street art project Moving People zullen duizenden miniatuurvluchtelingen in de straten van Amsterdam en Den Haag verschijnen; op bankjes, stations en misschien wel bij jou op de stoep. Voor de beeldjes hebben tien vluchtelingen model gestaan. In het Humanity House vertellen we hun verhaal verder. En geven we je veel andere informatie over vluchtelingen wereldwijd.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 15:00
  • 15:30
  • 17:00