Chili: 40 Jaar, 40 Verhalen - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
25 Oct
2013

Bijeenkomst

Chili: 40 Jaar, 40 Verhalen

Kort na de staatsgreep van Pinochet 40 jaar geleden zijn ook in Nederland Chileense vluchtelingen aangekomen. Zij werden verwelkomd door een brede solidariteitsbeweging. Hoe staat het met de solidariteit van nu?

In september verscheen het boek “40 jaar, 40 verhalen. Chileense vluchtelingen en solidariteit“, waarin uiteenlopende (levens)verhalen opgetekend zijn van mensen die elkaar toen ontmoetten. Verhalen van Chilenen die in Nederland zijn gebleven of juist zijn teruggekeerd maar ook van mannen en vrouwen uit de Nederlandse solidariteitsbeweging van toen.

Verhalen, gesprekken en muziek…

Tijdens de bijeenkomst wordt het verhalenboek gepresenteerd. Onder meer met een verhalen programma: ‘Vertel me, wat is solidariteit?’. Waarbij jongere en oudere Chilenen en mensen uit de Nederlandse Chili-beweging hun verhaal vertellen over 40 jaar geleden en nu (o.a. Bincho Alarcón, Victoria Heinshon en Patricia Schell). Onder leiding van Anne van Delft. Het 40 Jaar Muziek Ensemble o.l.v. Gabriel Aguilera verzorgt de muziek. En mensen uit de solidariteitsbeweging blikken terug hoe de beweging tot stand kwam en hoe zij betrokken raakten. Een expositie besteedt aandacht aan de staatsgreep en het leven van Chileense vluchtelingen in Nederland. In de pauze worden er Chileense Empanadas gegeten.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Chili / kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

I.s.m. Chili 40 jaar, SOMO, Noticias, OLAA,  TNI en European Foundation Joris Ivens

 

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands/ Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 22:00