Cinema in the Garden: Antigone - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
08 Jul
2020

Film

Cinema in the Garden: Antigone

Humanity House, PIP en Nest organiseren van 4 tot 10 juli Cinema in the Garden. Late night films en documentaires op het terras van PIP. We selecteren zeven inspirerende films en documentaires die aansluiten bij de tijd en wereld van nu.

LET OP!: Bij regen verhuizen we naar binnen naar de loods van PIP: Polluxstraat 10, 2516 AX, Den Haag

Humanity House & Movies that Matter kiezen: Antigone

Sophie Deraspe (109 min)

Antigone, een beroemde Griekse tragedie in een modern jasje. Prachtig gespeeld door debutant Nahema Ricci, is Antigone een jonge vrouw met een onverwoestbare liefde voor familie en rechtvaardigheid. Strijdend tegen onrecht wat haar familie is aangedaan vormt Antigone een baken van hoop en brengt zij gaandeweg een beweging op gang waarin medemenselijkheid het overwint van angst en onverschilligheid.

Nadat haar ouders zijn vermoord in Algerije toen ze nog maar 3 jaar oud was, vond Antigone een nieuw thuis in Montreal, samen met haar zus Ismène, broers Polynice en Étéocle en hun grootmoeder. Nu, als tiener, ziet ze hoe haar broers verzeild raken in de criminaliteit. Als de politie een gokspel op straat probeert op te breken vindt er een incident plaats. Polynice wordt in hechtenis genomen, en Antigone denkt hem te redden met een bizar plan door zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt een ander spel, en Antigone en haar familie komen er achter dat voor immigranten gerechtigheid eigen spelregels heeft.  

Het terras gaat open om 21:30. De film begint om 22:30 uur.

Geen kaartverkoop aan de deur, alle COVID-maatregelen gelden ook voor de Cinema in the Garden.

Details

  • 21:30
  • 22:30