Cinema in the Garden: Bubbling: Bandje 64 & Progress vs. Regress - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
10 Jul
2020

Film

Cinema in the Garden: Bubbling: Bandje 64 & Progress vs. Regress

Humanity House, PIP en Nest organiseren van 4 tot 10 juli Cinema in the Garden. Late night films en documentaires op het terras van PIP. We selecteren zeven inspirerende films en documentaires die aansluiten bij de tijd en wereld van nu.

PIP kiest: Bubbling: Bandje 64

Wensly Francisco & Sanderijn Loonen

Deze documentaire gaat over het ontstaan van de muziekstroming bubbling en hoe het zich heeft ontwikkeld tot Nederlands grootste muzikale exportproduct. Pester en Moortje zijn de grondleggers van de muziekstijl bubbling. Zij zijn de inspiratie voor onder andere Hardwell, dj Chuckie en Afrojack geweest. Hun stijl heeft een gigantische invloed gehad op Nederlandse dj’s en muziek over de hele wereld. Bubbling is niet alleen muziek, maar ook het geluid van de generatie Antilliaanse immigranten die in de jaren ’80 naar Nederland kwamen, en daarmee een stukje Nederlands cultureel erfgoed hebben geschreven. Die geschiedenis, de muziek en de moeilijke relatie van MC Pester en dj Moortje zijn het verhaal van Bubbling: Bandje64.

Nest kiest: Progress vs Regress

Melanie Bonajo (54 min)

Progress vs Regress is een film van kunstenaar Melanie Bonajo. Bonajo laat de oudere generatie aan het woord over technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op sociale relaties, werk en geld. Mensen ouder dan 70 hebben de grootste technologische revolutie denkbaar meegemaakt. Uitvindingen als de televisie en de computer lijken lichtjaren geleden, maar zijn feitelijk heel recent. Hoe hebben die uitvindingen ons gevormd? Voor wisselende achtergronden van babypinguïns en spaceshuttles vertellen ouderen over vroeger: en nee, vroeger was niet alles beter.

Over ouderen wordt veel gepraat, maar zelden wordt hen gevraagd wat ze denken. Soms ernstig, maar overwegend luchtig van toon ondervraagt Bonajo een groep ouderen over hun leven, nieuwe uitvindingen, selfies en hun omgang met technologie. Daarnaast gaan de ouderen met jongeren in gesprek over moderne communicatietechnologieën. Over saamhorigheid en vertrouwen, die met fysiek contact toch groter zijn, over appen en over bellen met een draaischijftelefoon. Maar, ook over het vertrek van de enige therapeut in het verzorgingstehuis die mensen nog echt aanraakte. 

Het terras gaat open om 21:30. De films beginnen om 22:30 uur.

Geen kaartverkoop aan de deur, alle COVID-maatregelen gelden ook voor de Cinema in the Garden.

Details

  • 21:30
  • 22:30