Cinema in the Garden: Cutie and the Boxer - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
09 Jul
2020

Film

Cinema in the Garden: Cutie and the Boxer

Humanity House, PIP en Nest organiseren van 4 tot 10 juli Cinema in the Garden. Late night films en documentaires op het terras van PIP. We selecteren zeven inspirerende films en documentaires die aansluiten bij de tijd en wereld van nu.

LET OP!: Vanwege de regen verhuizen we naar binnen naar de loods van PIP: Polluxstraat 10, 2516 AX, Den Haag

Nest kiest: Cutie and the Boxer

Zachary Heinzerling (82 min)

Cutie and the Boxer, het prachtige portret van een kunstenaarskoppel, dat het leven toont van de tachtigjarige boksende Ushio en de tekende Noriko Shinohara, in hun eeuwige strijd om hun levens aan de kunst te wijden.

De film vertelt het verhaal van het 40-jarige huwelijk van de Japanse kunstenaars Ushio (80) en Noriko Shinohara (60) in New York. Ushio maakt ‘boksschilderijen’ : hij mengt zijn verf met een staafmixer, zet een duikbril op, doopt zijn bokshandschoenen in de verf en gaat het doek letterlijk te lijf. Noriko leeft in de schaduw van haar man en wil haar rol als zijn assistente van zich afwerpen. Ze maakt tekeningen van hun alter ego’s Cutie en Bullie. Het is een ontroerend en ook komisch portret van een paar dat worstelt met de eeuwige thema’s van opoffering, teleurstelling en veroudering, tegen een achtergrond van levens gewijd aan kunst.

Het terras gaat open om 21:30. De film begint om 22:30 uur.

Geen kaartverkoop aan de deur, alle COVID-maatregelen gelden ook voor de Cinema in the Garden.

Details

  • 21:30
  • 22:30