Cinema in the Garden: When I sold my soul to the machine - Humanity House

Agenda

overzicht
za
04
jul

Film

Cinema in the Garden: When I sold my soul to the machine

Humanity House, PIP en Nest organiseren van 4 tot 10 juli Cinema in the Garden. Late night films en documentaires op het terras van PIP. We selecteren zeven inspirerende films en documentaires die aansluiten bij de tijd en wereld van nu.

Bij regenval gaan we naar binnen in de loods van PIP: Polluxstraat 10, 2516 AX, Den Haag

PIP kiest: When I sold my soul to the machine

Merijn Pancras, Igor Lesic, Ronald Lindgreen (43 min)

Den Haag heeft een stroeve geschiedenis met het vinden van haar identiteit. Hooligans en hip hop heads, krakers en kakkers, alto’s en ambtenaren, tokkies en travestieten vonden elkaar begin jaren ’90 op illegale feesten en op plekken als de Blauwe Aanslag. In deze periode ontstond de DIY muziekscene die als de West Coast Sound of Holland bekend is geworden. Een mix van electro, italo, wave, acid, new beat, Chicago house, Detroit techno, New York disco en Miami bass, samengebald in een eigen unieke stijl en geluid met een sterke aanwezigheid in de nationale en internationale underground scene.

When I sold my soul to the machine reist heen en weer in de tijd samen met de toonaangevende artiesten uit deze opgewekt treurige muziek scene en verbind hiermee stijlen en karakteristieke elementen van die tijd in een prachtige docu. Een must see voor iedereen die elektronische muziek kan waarderen of gewoon liefde heeft voor Den Haag in al haar verschijningsvormen!

Het terras gaat open om 21:30. De film begint om 22:30 uur.

Geen kaartverkoop aan de deur, alle COVID-maatregelen gelden uiteraard ook voor de Cinema in the Garden.

Details

  • 21:30
  • 22:30

Ook te zien