Crisis Watch #7: Ebola, een humanitaire ramp - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
26 Nov
2014

Actualiteiten programma

Crisis Watch #7: Ebola, een humanitaire ramp

Ebola is een besmettelijke ziekte die tot de dood kan leiden en hele samenlevingen in West-Afrika ontwricht. Er zijn al ruim 15.000 besmettingen en bijna 5.500 doden. In de getroffen landen Sierra Leone, Liberia en Guinee is de sociale impact immens: en heerst angst voor besmetting. Scholen sluiten en bedrijven trekken weg.

Tijdens Crisis Watch #7 gaan we in gesprek met experts over de achtergronden en oorzaken van deze epidemie, de beeldvorming over de ziekte en over de mogelijke aanpak van de ziekte.

Over de sprekers
Fotograaf Chris de Bode was onlangs in opdracht van Save the Children en giro 555 in Liberia om de ebola crisis in beeld te brengen. Pim Kraan (directeur van hulporganisatie Save the Children, deelnemer van Giro555), Babah Tarawally (columnist OneWorld), Jan Heeger (sanitatie adviseur Rode Kruis), Carla Brooijmans (Ebola coördinator Rode Kruis), Abukabarr Bangura (voorzitter Sierra Leone Central Union – Nederland) en Bart Waalewijn (tropenarts Masanga Nederland, sinds begin augustus terug uit Sierra Leone). Moderator van deze Crisis Watch is Klaas Drupsteen.

De samenwerkende hulporganisaties openen Giro555 vanwege de Ebola-ramp. De totale opbrengst van de kaartverkoop van deze Crisis Watch komt ten goede aan de nationale actie ‘Stop de ebola-ramp’.

Kleine foto: Chris de Bode

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30