Viva Cuba Libre - Rap is War - Humanity House

Agenda

overzicht
vr
27 jun
2014

Film met nagesprek

Viva Cuba Libre – Rap is War

Van 22 t/m 29 juni organiseren Aight en Musicon de I LOVE HIPHOP week op diverse locaties in Den Haag. Speciaal voor deze week is de aangrijpende undercoverfilm Viva Cuba Libre te zien, over het strijdbare Cubaanse underground-rap duo Los Aldeanos, dat misstanden tackelt met stevige taal. Dynamische beelden van de straatcultuur in Havana met streetdance en basketbal worden afgewisseld met het familieleven van de rappers, en hun optredens.

Liftend trekken ze door het land, voor omstreden optredens waar steevast voortijdig de stekker uit wordt getrokken. Hun zelfgebrande cd’s gaan grif van hand tot hand. Welke risico’s ze lopen wordt duidelijk als twee jongens in de gevangenis belanden wegens het luisteren naar hun muziek. De rapmuziek van Los Aldeanos vormt het kloppend hart van de film, die volledig undercover werd gedraaid in de steden Havana en Holguín en elders onderweg in Cuba. Ontluisterend is een bezoek aan een sloppenwijk waar totale armoede en wanhoop heersen.

Film met nagesprek

Na afloop van de film gaan we in gesprek met Pamela Kalkman (zij deed onderzoek naar protestkunst in Cuba), rapper Salah Edin en Kees van Kortenhof (Cuba deskundige, oprichter Stichting Glasnos) over verzetskunst en Cuba. Ook zal er een spoken-word performance zijn.

Deze gratis filmvertoning en nagesprek zijn een samenwerking tussen Movies That Matter, I LOVE HIPHOP en Humanity House. Meer info: www.ilovehiphop.nl

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30

Ook te zien