De buitengrenzen van Europa - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
09 May
2014

Lezing

De buitengrenzen van Europa

De Europese Unie wil illegale migratie controleren en beheersen en versterkt daarom de bewaking aan haar buitengrenzen. Hierdoor maken migranten en vluchtelingen vaak een levensgevaarlijke en kostbare reis naar Europa. Iedereen kent ook wel de schrijnende beelden van verdronken bootvluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampadusa. Hoe bewaakt de Europese Unie haar grenzen precies en welke alternatieven zijn er voor een beter beleid? Een antwoord komt van journalist Karel Smouter, hij bezocht de Europese grenzen in 7 landen op 3 continenten. Professor dr. Henk van Houtum zal ingaan op de ethiek van het nationale en Europese grens- en immigratiebeleid.

Over de sprekers

Professor dr. Henk van Houtum (hoogleraar Geopolitiek aan de Universiteit van Bergamo en hoofddocent Politieke Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, editor van het Journal of Borderlands Studies en columnist bij Volkskrant.nl). Journalist Karel Smouter (journalist migratie, religie en mensenrechten bij De Correspondent). Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer is de gespreksleider.

Combineer dit debat met ons museum!

Dit programma is een initiatief van de Gemeente Den Haag en is onderdeel van de Europa om de hoek Kijkdagen. Kom gewoon een uurtje eerder en bezoek ons ervaringsmuseum tijdens deze Kijkdagen voor slechts €1,00!

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 16:30
  • 17:00
  • 18:00