De kinderen van juf Kiet - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
31 Aug
2017

Buitenbios

De kinderen van juf Kiet

Een hartverwarmende documentaire over een juffrouw die je ieder kind wenst. Juffrouw Kiet geeft les aan kinderen van asielzoekers. Ze komen uit landen als Syrië en Irak en hebben heel veel meegemaakt. Gelukkig hebben ze les van juf Kiet. Zij is streng maar rechtvaardig, geduldig, lief en betrokken. Ze leert hen Nederlands en hoe men met elkaar om behoort te gaan.

De documentairemakers filmden alle gebeurtenissen vanuit het perspectief van de kinderen. Zo krijgen we een uniek kijkje in de belevingswereld van de kinderen, die nieuw aangekomen zijn in Nederland: de kleine Leanne, de getraumatiseerde Jorj, de pittige Haya. Tijdens de les, maar ook in het speelkwartier, uit het zicht van de juf. Het resultaat is ontroerend, vaak komisch en soms verdrietig, maar bovenal hoopgevend.

Voorafgaand aan de film zal juf Kiet zelf ook aanwezig zijn en een persoonlijke column voordragen.

Goed om te weten

Regisseur: Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch
Duur film: 115 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
De techniek van Bios in de Buitenlucht wordt verzorgd door Solar Cinema, Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonneenergie.
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook drankjes verkrijgbaar!

Wat anderen van deze documentaire vonden

De kinderen van juf Kiet is internationaal en nationaal bejubeld. De film heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Directors NL Award: Beste Documentaire 2016, Doxa Vancouver: Honourable Mention en Dok.Fest München: Audience Award. Volgens De Wereld Draait Door is het een absolute must see, en de Volkskrant noemde het een ‘een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan.’

Alle onze docu’s in de openlucht

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00