Stadstour 1: Den Haag door nieuwe ogen - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
22 Sep
2019

Stadstour

Stadstour 1: Den Haag door nieuwe ogen

Tijdens het Just Peace Festival organiseert Humanity House een bijzondere stadstour door Den Haag: Den Haag door nieuwe ogen. Nieuwe Hagenaren die gevlucht zijn uit hun thuisland en nu hun leven opbouwen in Den Haag, nemen je mee naar plekken in de stad die voor hun speciaal zijn. De plekken waar zij voor het eerst weer een nieuw thuisgevoel kregen. Daar delen ze hun verhaal.

Den Haag is een stad vol historische bezienswaardigheden, culturele hotspots en gezellige straten. Maar, ook een stad vol bijzondere verhalen. Tijdens het Just Peace Festival ontdek je drie van deze persoonlijke stadsverhalen.

De drie verhalenvertellers zijn na hun vlucht in Den Haag terechtgekomen. Niet vrijwillig, maar omdat het lot dat zo bepaald heeft. Nu zijn ze bezig om een nieuw leven op te bouwen. Ze leren nieuwe plekken kennen, maken nieuwe vrienden en creëren nieuwe herinneringen. Tijdens de stadstour delen zij hun verhaal over thuiskomen in Den Haag. Dit doen zij op de plek die voor hun symbool staat voor een nieuw thuisgevoel in ontwikkeling. Dit zijn niet de plaatsen die je in een toeristengids terugvindt of in de lijstjes waar je moet gaan eten. Het kan een gewone straathoek zijn of een groentewinkel.

Juist deze ‘doodnormale’ plekken krijgen door de persoonlijke herinnering van jouw stadsgenoot een hele nieuwe lading. Je zult nooit meer op dezelfde manier langs die straathoek of winkel fietsen.

Praktische Informatie

Er zijn twee tours die starten om 12:00 en 14:00. De groep bestaat uit max. 15 personen. Je wordt ontvangen in het Humanity House aan de Prinsegracht 8 in Den Haag. Samen met een gids vertrek je naar de eerste plek. In totaal bezoek je drie plekken. Op elke plek krijg je een persoonlijk verhaal te horen en is er ruimte om in gesprek te gaan met de verhalenverteller. De rondleiding duurt in totaal twee uur en eindigt op de laatste plek. Je hoeft dus niet terug naar het Humanity House, maar dat mag natuurlijk wel als je nog in ons museumcafé wilt napraten.

Over het Just Peace Festival

Van 19 tot 24 september is het Just Peace Festival in Den Haag. Met activiteiten wordt in de hele stad de Internationale Dag van de Vrede op 21 september gevierd. Humanity House doet dit met bijzondere stadstours én met de jaarlijks terugkerende filmvertoning in het Vredespaleis.

Foto: Ellen Daniels

Agenda Serie

Just Peace festival 2019

Den Haag staat eind september weer in het teken van het Just Peace Festival. Het festival staat met tal van activiteiten vijf dagen lang stil bij de Internationale VN Dag van de Vrede op 21 september. Wij doen dit jaar ook weer mee!  

Hele serie

Details

  • 11:30
  • 12:00
  • 14:00