Docu: Burden of Peace - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
19 aug
2015

buitenbios

Docu: Burden of Peace

Hoe breng je vrede en veiligheid in een klein land waar elke dag meer dan 20 mensen worden vermoord? Claudia Paz y Paz, Guatemala’s eerste vrouwelijke procureur-generaal, voert een dapper gevecht voor rechtvaardigheid in één van de gevaarlijkste landen ter wereld. Ze bindt de strijd aan met corruptie, drugsbendes en straffeloosheid en doet wat iedereen tot dan toe voor onmogelijk had gehouden: zij laat oud-dictator Efrain Rios Montt voorkomen.

Met de gevaarlijkste baan ter wereld schrijft Paz y Paz wereldgeschiedenis, maar het kamp van haar tegenstanders wint snel terrein. De Nederlandse documentairemakers Joey Boink en Sander Wirken volgden haar vanaf haar aantreden bij het Openbaar Ministerie in 2010 tot haar vertrek in 2014.

Movies that Matter + extra’s

Vanwege een samenwerking met Movies that Matter vertoont het Humanity House dit jaar naast speelfilms óók documentaires. Bij iedere docu krijg je bovendien een extraatje cadeau. Voorafgaand aan deze film: een interview met de regisseur van de film, Joey Boink. Boink woonde en werkte eerder al in Guatemala. Hij maakte de film samen met Sander Wirken die onderzoek deed naar de Guatemalteekse genocide.

Bekijk hier de trailer:

Gezellig eten & drinken

Kom gerust iets eerder en geniet op ons buitenterras van een rijk gevulde Picknickmand (voor 2 personen, €25,00) met o.a. brood, humus, tapenade, een selectie worst of kaas, olijven, nootjes, chips, mini brownies, een flesje wijn en een fles Earth Water. De Picknickmand bestel je online bij de aankoop van je kaartje. Ook kun je voor aanvang van de film terecht bij onze buitenbar. We serveren er heerlijk gekoelde biologische sappen, frisdrank, wijn, bier en kleine snacks.

Volledig filmprogramma

30 juli:    No Man’s Land (2001)
5 aug:     On the Bride’s Side (2014)
6 aug:     Waltz with Bashir (2008)
12 aug:   The Shelter (2014)
13 aug:   Turtles Can Fly (2004)
19 aug:   Burden of Peace (2015)
20 aug:   La Vita è Bella (1997)
26 aug:   The Look of Silence (2014)
27 aug:   Lord of War (2005)

* Alle films en documentaires zijn Engels ondertiteld

Combi-Tickets: 2 films voor slechts €15,-

Dit jaar heeft Het Nutshuis haar Open Air Cinema in het teken staan van Rocket Cinema: DJ’s en muzikanten maken live een originele soundtrack en laten zich daarbij leiden door de sfeer, tempo en spanning van de film. Voor €15,00 (normaal €18,50) heb je een Combi-Ticket voor een openluchtfilm bij het Humanity House én Het Nutshuis. De Combi-tickets zijn de hele zomer geldig en te koop aan de kassa’s van het Nutshuis en het Humanity House en online via www.nutshuis.nl

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels ondertiteld
  • 19:00
  • 21:30
  • 23:59

Ook te zien