Docu: Logbook Serbistan - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
11 Nov
2015

Film met nagesprek

Docu: Logbook Serbistan

Steeds meer mensen op de vlucht nemen de ‘Balkanroute‘ om de Europese Unie te bereiken. De documentaire Logbook Serbistan van Želimir Žilnik toont de harde werkelijkheid voor vluchtelingen in Servië: sinds Hongarije haar grenzen heeft gesloten, komen velen daar vast te zitten. Hoe is het gesteld met de opvang in een relatief arm land dat zelf nog herstellend is van een crisis?

De film is onderdeel van het Eastern Neighbours Film Festival en focust zich op de tegenstrijdige belangen van de mensen die in Servië zijn gestrand. Ze willen niets liever dan doorreizen naar de Europese Unie, maar moeten zich ook aanpassen aan de lokale realiteit. Met zijn scherpe documentaire laat Žilnik de kijker zich identificeren met de dagelijkse worstelingen.

Over de Sprekers

Na afloop van de film gaan we in gesprek met Toon Lambrechts en de vrijwilligers van de Vluchtkonvooi.

Toon Lambrechts is freelance journalist. Voor het journalistieke platform MO* legde hij het parcours van de Balkanroute af en schreef daar verschillende artikelen over in het Balkan dossier.

Vluchtkonvooi bestaat uit vijf vrienden die besloten zelf naar Hongarije te gaan om daar hulp te bieden aan vluchtelingen op doorreis. Op 11 november komen zij net terug van hun derde reis en zullen ze hun ervaringen en bevindingen met ons delen.

Over het Festival

Het Eastern Neighbours Film Festival vindt plaats tussen 4 en 14 november. Tijdens deze tien dagen worden films en documentaires uit Oost Europa in zowel Amsterdam als Den Haag vertoont, om binnenlands en buitenlands publiek kennis te laten maken met de filmwereld van onze oostelijke buren.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30