Docu: On the Bride's Side - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
05 aug
2015

buitenbios

Docu: On the Bride’s Side

Een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist besluiten vijf Syrische en Palestijnse vluchtelingen over land naar Zweden te brengen.

Om te laten zien dat er ook een ander, behulpzaam Europa bestaat – dat wél oog heeft voor de motieven en dromen van vluchtelingen – verzinnen ze een list om de controleposten om de tuin te leiden. Tijdens de tocht komen herinneringen los aan een levensgevaarlijke reis naar Lampedusa, aan de oorlog in het thuisland, aan omgekomen vrienden.

Voorafgaand aan de documentaire On the Bride’s Side: een korte quiz met als quizmaster Femke Joordens van UNHCR. Tijdens deze quiz beantwoord je vragen over de staat van vluchtelingen op dit moment, met name Syrische vluchtelingen.

Gezellig eten & drinken

Kom gerust iets eerder en geniet op ons buitenterras van een rijk gevulde Picknickmand (voor 2 personen, €25,00) met o.a. brood, humus, tapenade, een selectie worst of kaas, olijven, nootjes, chips, mini brownies, een flesje wijn en een fles Earth Water. De Picknickmand bestel je online bij de aankoop van je kaartje. Ook kun je voor aanvang van de film terecht bij onze buitenbar. We serveren er heerlijk gekoelde biologische sappen, frisdrank, wijn, bier en kleine snacks.

Combi-Tickets: 2 films voor slechts €15,-

Dit jaar heeft Het Nutshuis haar Open Air Cinema in het teken staan van Rocket Cinema: DJ’s en muzikanten maken live een originele soundtrack en laten zich daarbij leiden door de sfeer, tempo en spanning van de film. Voor €15,00 (normaal €18,50) heb je een Combi-Ticket voor een openluchtfilm bij het Humanity House én Het Nutshuis. De Combi-tickets zijn de hele zomer geldig en te koop aan de kassa’s van het Nutshuis en het Humanity House en online via www.nutshuis.nl

Movies that Matter by Moonlight

In samenwerking met Movies that Matter vertoont het Humanity House dit jaar naast speelfilms óók documentaires. Bij iedere docu krijg je een kort verdiepingsprogramma cadeau: een lezing, een persoonlijk verhaal van een ervaringsdeskundige of een interview met de filmmaker.

Volledig programma

30 juli: No Man’s Land (2001)
5 aug: On the Bride’s Side (2014)
6 aug: Waltz with Bashir (2008)
12 aug: The Shelter (2014)
13 aug: Turtles can Fly (2004)
19 aug: Burden of Peace (2015)
20 aug: La Vita è Bella (1997)
26 aug: Look of Silence (2014)
27 aug: Lord of War (2005)

* Alle films en documentaires zijn Engels ondertiteld

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels ondertiteld
  • 19:00
  • 21:30
  • 23:59

Ook te zien