Docu: The Siege (extra voorstelling) - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
22 Nov
2017

docu

Docu: The Siege (extra voorstelling)

Op 22 november is de uitspraak van het Joegoslaviëtribunaal in de Mladić-zaak. Op deze middag vertonen wij, wegens grote belangstelling, een extra vertoning van de prijswinnende documentaire The Siege. Deze film geeft een indringend beeld van het dagelijks leven in Sarajevo tijdens de belegering van de stad. Na afloop praten we verder met de regisseur en oorlogsjournalist Rémy Ourdan.

De prijswinnende documentaire The Siege, geeft een indringend beeld van het dagelijks leven in Sarajevo tijdens de belegering van de stad. De belegering van deze stad, die duurde van mei 1992 tot oktober 1995 was de langste belegering in de moderne geschiedenis van oorlogvoering. Door middel van zeldzame historische beelden, intieme interviews en prachtige foto’s vertelt The Siege (2016) het verhaal van de mensen die dit moesten doorstaan en hoe ze er tegen in verzet kwamen. Voor Sarajevanen was dit verzet niet alleen militair maar ook intellectueel, artistiek en politiek.

Over de spreker

Rémy Ourdan. Schrijver en regisseur van de documentaire The Siege. Rémy is journalist en oorlogscorrespondent voor de krant Le Monde. Als verslaggever begon hij in 1992 in Sarajevo, tijdens de belegering van de stad. Hij heeft geschreven over conflicten in Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Rwanda, Congo, Eritrea-Ethiopië, Servië-Kosovo, Sierra Leone, Macedonië, Israël-Palestina, Afghanistan, Irak, Mexico, Libië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij woonde in Sarajevo en Bagdad. Rémy is de president van de WARM Foundation for Contemporary Conflicts, gevestigd in Sarajevo.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • Engels
  • 16:00
  • 16:30
  • 18:30