Hoe lokale humanitaire organisaties localisation ervaren - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
12 Oct
2017

Debat

Hoe lokale humanitaire organisaties localisation ervaren

Humanitaire hulp wordt steeds meer uitgevoerd door lokale partijen. Dat er behoefte is aan deze ‘localisation’ van humanitaire hulp is inmiddels algemeen geaccepteerd. Nu proberen organisaties dit principe te vertalen naar de praktijk. Hoe ervaren lokale partners localisation? En wat kan er gedaan worden om de huidige manier van werken te verbeteren?

Tijdens deze avond praten lokale partners over hun perspectief op localisation. We trappen deze bijeenkomst af met een panel van directeuren van lokale en nationale organisaties die met elkaar in discussie gaan over een meer lokale aanpak van humanitaire hulp. Daarna is het publiek uitgenodigd bij te dragen aan het debat. De moderator van dit debat is Smruti Patel, directeur van the Global Mentoring Initiative uit Genève.

Over de sprekers

  • Paparu Lilian Obiale. Humanitarian Program Manager bij CEFORD in Oeganda. CEFORD is één van de leidende lokale NGOs die humanitaire hulp verleent naar aanleiding van de toestroom van Zuid-Soedanese vluchtelingen naar Oeganda. Lilian is programmamanager in het Bidi Bidi-kamp, een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Ze geeft leiding aan coördinatieplatforms voor lokale hulporganisaties en is de manager van samenwerkingsverbanden tussen lokale en internationale organisaties.
  • Sudhansu Singh. Directeur van Humanitarian Aid International in India. Hij heeft meer dan 28 jaar ervaring in programmamanagement binnen de humanitaire en ontwikkelingssector in de Azië-Pacific regio. Sudhanshu was onderdeel van mondiale onderhandelingen over localisation, onder andere bij de Transformative Agenda, World Humanitarian Summit en de Charter 4 Change. Sinds 2001 is hij verantwoordelijk geweest voor het managen van interventies voor de meeste megarampen in de Azië-Pacific regio, zowel direct als samen met partners.
  • Dr. M. Ehsanur Rahman. Directeur van Dhaka Ahsania Mission (DAM) in Bangladesh. Hij is ook directeur van de Syndicate of Ahsanullah University, bestuurslid van Khan Bahadur Ahsanullah Teachers Training College, voorzitter van het National Alliance of Humanitarian Actors in Bangladesh (NAHAB) en betrokken bij Bangladesh ECD Network.
  • Kevin Lee. Directeur van A Single Drop in de Filipijnen. Kevin brengt gemeenschappen in contact met de lokale overheid om lokale water- en sanitaire voorzieningen te beheren en vorm te geven. Hij kreeg in 2007 de Echoing Green Follow, in 2010 de Tech Museum Equality Laureate en in 2015 de Ashoka Fellow en de Standards Visionary Award.

Over dit programma

Dit programma is een initiatief van Oxfam Novib en Kennis Uitwisseling over Noodhulp (KUNO).

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 17:00
  • 17:30
  • 19:00