Europa's slaven anno nu - Humanity House

Agenda

overzicht
do
03 apr
2014

Debat

Europa’s slaven anno nu

In Europa leven op dit moment meer dan 800.000 mensen als slaven. Meer dan een kwart van hen wordt seksueel uitgebuit. Mensenhandel is wereldwijd ‘booming business’ en heeft een jaaromzet op het niveau van de wereldwijde illegale verkoop van drugs. Europese landen en internationale instellingen onderkennen het probleem en proberen via wetten en regels mensenhandel een halt toe te roepen. Toch neemt die sinds 2004 alleen maar toe. 

Wie zijn deze slaven precies? Begrijpen we het probleem in voldoende mate? Wat onderneemt Nederland om hen te beschermen? Wie zijn die mensenhandelaren, en hoe raken bedrijven en burgers medeplichtig aan deze vorm van georganiseerde misdaad? Tijdens het debat gaat een deskundig panel én het publiek met elkaar in gesprek over de dilemma’s en uitdagingen in de strijd tegen mensenhandel.

Over spreker en programma

Aan het woord komen Corinne Dettmeijer-Vermeulen (Nationaal Rapporteur Mensenhandel), Maria Grazia Giammarinaro (voormalig vertegenwoordiger van de OVSE voor de strijd tegen mensenhandel en momenteel werkzaam als rechter in het strafgerechtshof van Rome), Aurélie Hauchere Vuong (van de internationale arbeidsorganisatie ILO), Jerrol Marten (Coördinator CoMensha) en andere vertegenwoordigers van overheden en het maatschappelijk middenveld in Nederland.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 15:30
  • 16:00
  • 17:45

Ook te zien