Film: Children of Men - Humanity House

Agenda

overzicht
do
11 aug
2016

Buitenbios

Film: Children of Men

Futuristische film waarin de wereld wordt geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds jaren zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde op achttienjarige leeftijd gestorven is.

Alleen in Groot-Brittannië bestaat nog een enigszins functionerende, doch ietwat totalitaire maatschappij. Immigratie is illegaal, maar desondanks blijven de mensen toestromen. Ze worden in gevangenissen geplaatst, die verdacht veel weg hebben van de gevangenis in Guantanamo Bay.

Theo probeert te overleven in deze gewelddadige, mistroostige maatschappij. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde op achttienjarige leeftijd gestorven is. Er ontstaat complete chaos en Theo krijgt onverwacht te maken met de meestgezochte persoon op aarde: de laatste zwangere vrouw ter wereld.

Drama naar het boek van P.D. James, met o.a. Clive Owen en Julianne Moore.

Bekijk de trailer hier

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Waarom deze film?

Programmeur Carry: “In deze film staat de samenleving als geheel centraal, niet zo zeer de ervaringen van de migrant. Hoe gaat een samenleving om met de komst van vluchtelingen en hoe gaat deze samenleving er uit zien wanneer zij zich volledig afschermt en bewapent? De film toont ons een afschrikwekkend toekomstbeeld, waarin Groot-Brittannie het laatste land is waar nog ‘vrede’ is. Vluchtelingen (fugi’s) van over de hele wereld trekken hier naartoe, maar niemand krijgt meer toegang. De vluchtelingen worden opgesloten in kooien of in concentratiekampen waar totale wetteloosheid heerst. Treurige is dat toen ik deze film een paar jaar geleden zag, het heel ver weg leek, terwijl het nu niet eens meer zo science fiction lijkt.”

Goed om te weten over deze film

Regisseur: Alfonso Cuarón
Duur film: 109 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Start: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:00
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien