Film: Dheepan - Humanity House

Agenda

overzicht
do
18 aug
2016

Buitenbios

Film: Dheepan

Om de burgeroorlog in Sri Lanka te ontvluchten, doen een ex-Tamil Tijger, een vrouw en een meisje zich voor als gezin, zodat ze als vluchteling erkend kunnen worden in Frankrijk. Ze komen terecht in een voorstad van Parijs en proberen samen een leven op te bouwen.

Ex-Tamil Tijger Sivadhasan weet in een vluchtelingenkamp een paspoort te bemachtigen van Dheepan, een overleden landgenoot. Hij steelt diens identiteit en vormt een nepgezin samen met Yalini, een vrouw die hij nauwelijks kent, en Illayaal, een jong weesmeisje uit het kamp. Zo maken ze meer kans op politiek asiel in Europa.

Samen ondernemen de drie de reis naar Europa. Daar belanden ze in een troosteloze buitenwijk in een voorstad van Parijs, waar drugsbendes de lakens uitdelen. Dheepan kan aan de slag als conciërge en Yalini krijgt een baantje als verzorgster van een oude man. Maar een nieuw leven opbouwen met mensen die je niet kent, op een onveilige plek waar het wemelt van de criminelen, blijkt toch een grote uitdaging voor het kleine gezin.

Bekijk hier de trailer:

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Waarom deze film?

Programmeur Carry: “Migranten verlaten huis en haard om elders hun dromen na te jagen. In de film zie je hoe iemand hard werkt voor het creëren van een nieuw bestaan, maar door het leven niet anders kan dan in oude patronen vervallen. De film laat goed zien wat het van mensen vergt om te immigreren op zoek naar beter leven.”

Goed om te weten

Regisseur: Jacques Audiard
Duur film: 115 min
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Start: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Wat anderen van deze film vonden

Volgens the Guardian is Dheepan “a crime drama packed with epiphanic grandeur”. Lees het hier. (in het Engels). Een Nederlands verslag vind je bijvoorbeeld in HP De Tijd online.

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:00
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien