Film: Norteado - Humanity House

Agenda

overzicht
do
04 aug
2016

Buitenbios

Film: Norteado

Film in de open lucht over de Mexicaan Andres, die na elke mislukte poging om de grens met de VS over te steken, terugkeert naar Cata en Ela. Hun echtgenoten zijn ooit met succes de grens overgestoken, en lieten sindsdien niets meer van zich horen. 

De Mexicaan Andres onderneemt verschillende pogingen om illegaal de grens met Amerika over te steken. Intussen sluit hij vriendschap met twee vrouwen die hem wat werk en een slaapplek geven in een winkeltje, precies naast de enorme muur die hem van zijn doel moet weerhouden. Hun echtgenoten zijn ooit met succes de grens overgestoken, en lieten sindsdien niets meer van zich horen.

De film is een eerbetoon aan de vaak absurde vindingrijkheid van de illegale migrant en maakt op subtiele en soms humoristische wijze duidelijk hoe pijnlijk de migrantensituatie is, en met welke problematiek een grensstad als Tijuana kampt.

Bekijk hier de trailer

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Waarom deze film?

Programmeur Carry: Deze film gaat over een migratieroute die heel veel wordt gebruikt. De VS hebben bovendien gedaan waarvan ook veel Europeanen dromen: een muur gebouwd. De film laat zien hoe vastberaden mensen zijn die toch een poging wagen om daar overheen te klimmen, ondanks de enorme gevaren. Het eenvoudige verhaal en de muziek, de manier van filmen en de ontmoetingen van Andres in het grensdorp maken de film ondanks de zware thema’s ook grappig.”

Goed om te weten

Regisseur: Rigoberto Pérezcano
Duur film: 94 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Start: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Meer weten over deze film?

Lees de recensie op Cinemagazine: “De thematiek is al vaak behandeld, weliswaar in verschillende vormen, en toch weet Pérezcano met ‘Norteado’ een nieuwe kijk op het thema te geven, door er niet perse een sociaal drama van te maken, maar eerder een persoonlijke schets van een individueel verhaal.” 

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:15
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien