Film: Stranded in Canton - Humanity House

Agenda

overzicht
do
28 jul
2016

Buitenbios

Film: Stranded in Canton

Onthullende en toch grappige film over een Congolese zakenman wiens handeltje in T-shirts vertraging oploopt, waardoor hij strandt in Guangzhou.

De Congolese ondernemer Lebrun denkt met een handeltje in goedkope shirts uit China binnen te lopen bij de verkiezingen in zijn land. Maar hij strandt in Guangzhou en moet in deze vreemde neonverlichte metropool een nieuw plan bedenken om überhaupt terug naar Congo te kunnen.

De Zweedse filmmaker en fotograaf Måns Månsson gebruikt deze tragikomische fictie om de nieuwe verhoudingen tussen China en Afrika te schetsen. Afrikanen trekken in groten getale naar Zuidoost-Azië om er een nieuw leven te beginnen. Maar de Chinezen hebben een spreekwoord: ‘Fool the businessman, but don’t kill him.’ Dat leidt tot aardig wat misverstanden.

Bekijk hier de trailer:

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Waarom deze film?

Programmeur Carry: “Dit is een film die inzicht geeft in een migratieroute waar wij bijna niks over horen, namelijk die van Afrika naar China. Bovendien over een migratievorm waar we in Europa niet zo scheutig (meer) mee zijn: die van mensen die tijdelijk naar een ander land vertrekken om daar geld te verdienen en dan weer terug willen keren.”

Goed om te weten

Regisseur: Måns Månsson, Hongqi Li
Duur film: 77 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Start: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Meer informatie

Meer over de verhouding tussen Chinezen en Afrikanen lees je hier.

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:15
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien