Film: The Terminal - Humanity House

Agenda

overzicht
do
25 aug
2016

Buitenbios

Film: The Terminal

Film van Steven Spielberg die op humoristische wijze de realiteit voor veel vluchtelingen en migranten toont, namelijk dat ze volledig vast komen te zitten door beleid. Het verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van de Iraanse asielzoeker Merhan Karimi Nasseri, die van 1988 tot 2006 op het Charles de Gaulle vliegveld verbleef. 

Oost-Europeaan Viktor Navorsky bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen, breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Bekijk hier de trailer:

Over Bios in de Buitenlucht: migratie

Deze zomer opent het terras van het Humanity House voor een reeks films in de open lucht: de Bios in de Buitenlucht 2016! Het thema dit jaar: migratie.

We tonen films en documentaires uit alle windstreken over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze helemaal niet willen zijn: hoe verhouden ze zich tot de nieuwe, onbekende omgeving en tot het beleid dat hen vaak probeert tegen te houden? Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant.

Waarom deze film?

Programmeur Carry: “Een toegankelijke speelfilm die erg grappig de realiteit voor veel vluchtelingen en migranten in beeld brengt, namelijk dat ze volledig vast komen te zitten door beleid.’’

Goed om te weten

Regisseur: Steven Spielberg
Duur film: 128 min
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuizen we naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn ook fijne drankjes & borrelplankjes verkrijgbaar!

Tien feitjes over The Terminal
Herken jij het vliegveld (de vliegvelden) waar de film werd opgenomen? Lees tien grappige feitjes over The Terminal op de website van The Bearded Trio.

Alle films in de open lucht

28-07-16 Film: Stranded in Canton
03-08-16 Docu: The Tiniest Place
04-08-16 Film: Norteado
10-08-16 Docu: A World Not Ours
11-08-16 Film: Children of Men
17-08-16 Docu: They will have to kill us first
18-08-16 Film: Dheepan
24-08-16 Docu: Special Flight
25-08-16 Film: The Terminal

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 20:00
  • 21:00
  • 23:00

Ook te zien