Fit to fly (in het Nationale Toneelgebouw) - Humanity House

Agenda

overzicht
19.04.2016
t/m
30.04.2016

Theater

Fit to fly (in het Nationale Toneelgebouw)

Het is oudejaarsdag. Een psychiater wandelt door de gangen op weg naar de Eerste Hulp. Over een uurtje is zijn dienst afgelopen en kan hij zich in het feestgedruis storten. Maar eerst nog dit spoedgeval; een uitgeprocedeerde asielzoeker heeft zich eerder op de dag in brand gestoken tijdens het luchten in vreemdelingendetentie. De psychiater moet beoordelen of deze man een psychiatrische stoornis heeft. In dat geval mag de man nog blijven om behandeld te worden. Zo niet, dan is hij ‘fit to fly’ en zal hij morgen worden teruggevlogen.

Fit to fly is een nieuwe monoloog van Casper Vandeputte, waarin Vincent Linthorst een psychiater speelt die via zijn patiënt kennis maakt met het Nederland aan de andere kant van de hekken. Oftewel, hoe een weldenkende en welwillende westerling met de neus op de feiten van een soms smerige en vaak complexe realiteit wordt gedrukt. We zijn er getuige van hoe deze man meegezogen dreigt te worden in het politieke en morele drijfzand van de vluchtelingenproblematiek.

Deze voorstelling in het Nationale Toneelgebouw maakt onderdeel uit van de Humanity House Theaterreeks. Bestel een kaartje online met de actiecode HUMHOUSE en ontvang €5,00 korting op de toegangsprijs!

Fit to fly wordt in samenwerking met onderzoeksjournalist Karel Smouter (De Correspondent) ontwikkeld. Casper Vandeputte studeerde in 2008 als regisseur af aan Toneelacademie Maastricht. Vanaf 2013 is hij als regisseur verbonden aan het Nationale Toneel. Bij het Nationale Toneel volgt hij een vierjarig coachingstraject voor talentvolle theatermakers.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 20:00
  • 20:30
  • 23:00

Ook te zien