De Franse verkiezingen: Weg van Europa? #EUforumdebat - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
02 May
2017

Verslag

Debat terugkijken

Het volledige debat is nu terug te kijken op ons blog.

debat

De Franse verkiezingen: Weg van Europa? #EUforumdebat

Hoe gaat Frankrijk stemmen? En wat zijn de gevolgen van deze verkiezingen voor Europa en Nederland? 2 mei debatteren we hierover. Kom langs en praat mee over de toekomst van Europa.

Tegen de achtergrond van crises, referenda en toenemende euroscepsis in Europa, vinden eind april, begin mei verkiezingen plaats in Frankrijk. Deze verkiezingen zijn bepalend voor de koers die het land zal varen in Europa. Tijdens het EUforum-debat wordt daarom gesproken over de peilingen, de hot issues tijdens de Franse verkiezingscampagne alsook het mogelijke effect van de verkiezingsuitslag op Europa, een continent in crisis.

Over de sprekers

  • Het thema wordt ingeleid door Niek Pas, onderzoeker voor de Universiteit van Amsterdam. Hij is onder andere gespecialiseerd in Franse geschiedenis van de 19e en 20e eeuw, de dekolonisatie van het Franse Empire en de relatie tussen politiek en media in Frankrijk.
  • De tweede spreker is Marnix Krop, voormalig Nederlands ambassadeur in Duitsland.
  • De bijeenkomst wordt voorgezeten door Jan Rood, senior research fellow Instituut Clingendael en voorzitter van het NGIZ.

Tijdens het belangrijke ‘verkiezingsjaar’ 2017 gaan (internationale) experts hierover met elkaar in gesprek, online en tijdens vier bijeenkomsten in het Humanity House. Zo praten we op 7 mei tijdens Europa: Een rEUnie in Den Haag, onder andere met Dimitri Verhulst, over de toekomst van Europa. Wat is het grote verhaal dat Europa anno 2017 nog bindt?

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Agenda Serie

EUforum project

Het EUforum project is een onafhankelijk en neutraal (online) discussieplatform, opgezet door Instituut Clingendael in samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken. Op het platform wordt een brug geslagen tussen het EU-debat in Nederland en daarbuiten. Hoe worden onderwerpen als migratie, veiligheid, sociale zekerheid, werkgelegenheid en draagvlak voor de EU in andere Europese landen beleefd? En wat betekent dit voor de toekomst van de EU? Deze bijeenkomst wordt ondersteund door de Van Bylandtstichting en Adessium. Tijdens het belangrijke ‘verkiezingsjaar’ 2017 gaan (internationale) experts hierover met elkaar in gesprek, online en tijdens vier bijeenkomsten in het Humanity House.

Hele serie

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30