About Freedom met Haagse getuigen WO II - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
23 Apr
2015

Kitchentable series

About Freedom met Haagse getuigen WO II

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Reden voor About Freedom om gedachten, beelden, verhalen, muziek en de smaak van vrijheid samen te brengen in een bijenkomst over de bevrijding van toen én de vrijheid van nu. Schuif in een doorlopend programma aan bij een van de mobiele keukentafels, bekijk één van de 10 korte films over vrijheid, proef de bijbehorende smaak van vrijheid en praat mee.

Haagse getuigen WO-II aan het woord
Aansluitend is een talkshow met Petra Stienen. Ze spreekt met de heer G. Luijten en de heer M. de Jong, beiden maakten de bevrijding van Den Haag van dichtbij mee. Tegelijkertijd worden aan de mobiele keukentafel door fooddesigner Ralph Geerts gerechten klaargemaakt die smaken naar vrijheid. Ook beleeft de Egyptische film ‘Egypte III’ haar première en vertelt filmmaker Naveen Shalaby openhartig haar persoonlijke verhaal. De films en gesprekken worden afgewisseld met live-muziek door Ming’s Pretty Heroes en Music Generations.

Bevrijdingskaravaan About Freedom maakt een reis langs de historische route van de bevrijders en doet twaalf steden aan, waaronder Den Haag. Daar worden op verschillende manieren internationale verhalen over vrijheid samengebracht.

About Freedom is mede mogelijk gemaakt door het vfonds en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Dit programma is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken.

 

Details

  • Nederlands
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30