Gaza Surf Club - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
10 Aug
2017

Buitenbios

Gaza Surf Club

Gevangen in de zogenaamde ‘grootste openluchtgevangenis ter wereld’, trekken de surfer-dudes van Gaza naar de stranden. Ziek van de bezetting en politieke situatie, vinden ze hun eigen persoonlijke vrijheid en expressie van hoop en tegendraadsheid in de golven van de Middellandse Zee.

Een groepje jongens met surfboards zit opeengepakt in een aftandse wagen. Ze rijden naar de kustlijn, dwars door de kapotgebombardeerde straten van Gaza-stad. Een tragisch beeld van Palestijnse jongeren die ondanks alles proberen hun levens richting te geven. In de documentaire volgen we onder andere Ibrahim (23), die ervan droomt om naar zijn surfvriend Matthew in Hawaï te reizen, maar daarvoor moet hij eerst een visum bemachtigen. En dan is er de 15-jarige Sabah, een getalenteerde surfster die volgens de regels van Hamas eigenlijk niet meer het water in mag zonder hoofddoek. Lukt het deze jongeren om hun (surf)dromen waar te maken in de deprimerende realiteit van de enclave?

GOED OM TE WETEN

Regisseur: Philip Gnadt en Mickey Yamine
Duur film: 87 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & hapjes verkrijgbaar!

Wat anderen van deze documentaire vonden

Gaza Surf Club is door internationale media goed ontvangen. Volgens Variety is de film ‘an inspiring, warmhearted look at a group of resilient spirits who find a way to indulge their passion for surfing while living in the Gaza Strip, one of the world’s most battle-scarred locales.’

Alle onze docu’s in de openlucht

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00