Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
19 Apr
2015

Muzikaal Programma

Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst

Benieuwd naar Iraanse vluchtelingen in Den Haag en hun bijdrage aan de stad? Kom dan naar het evenement “Gedeeld verleden, Gezamenlijke toekomst”. Een middag vol dialoog en verrassende Perzische zang en muziek.

Vluchtelingen uit Iran vertellen je hun levensverhaal en gaan daarover met je in gesprek: Wat herken jij in hun verhaal? Hoe ervaren zij Nederland? Hoe beleven zij Den Haag? En hoe kleuren zij samen met jou de stad? De verhalen worden muzikaal ondersteund door live-optredens met oeroude instrumenten als de sintoer, tombak, daf en kamantsjeh. Laat je meevoeren door de betoverende tonen van Perzische klassieke muziek. Laat je ontroeren door de ballades van de vele volkeren die Iran rijk is. En dein mee op de onweerstaanbare ritmes van hun dansen.

Over spreker en spelers

De muziek is van setarspeler Kourosh en muziekensemble Taraneh, onder leiding van Ali Borhani. Marzieh Dadvar (trainer en programmamaker) leidt de verhalen.

“Gedeeld verleden, Gezamenlijke toekomst” is georganiseerd door Ladane Audenaerde-Mohammadi en een groep vrijwilligers  i.h.k.v. ‘Ongekend Bijzonder’. In dit project van Stichting BMP tonen vluchtelingen uit diverse landen hoe ze een bijdrage leveren aan vier grote steden van Nederland.

Details

  • Nederlands
  • 13:30
  • 14:00
  • 17:30