HagueTalks: Wat kan je betekenen voor oorlogsslachtoffers? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
04 May
2017

Verslag

Het debat terugkijken

Het volledige debat is nu terug te kijken op ons blog. Ook vind je er kortere videofragmenten van de avond.

Interactief debat

HagueTalks: Wat kan je betekenen voor oorlogsslachtoffers?

Op 4 mei is het de Nederlandse nationale dodenherdenking. Tijdens deze bijzondere editie van HagueTalks staan we daarom stil bij oorlogsslachtoffers wereldwijd. Danseres Michaela DePrince uit Sierra Leone, kunstenaar Samer al-Kadri uit Syrië en Grant Dawson van de OPCW vertellen ons hoe zij zich inzetten voor een veiligere en meer rechtvaardige wereld. Daarnaast vertellen ze wat jij zelf kunt betekenen voor oorlogsslachtoffers. Om 20:00 uur houden we gezamenlijk twee minuten stilte.

Over de sprekers

  • Kenneth E. Miller, Ph.D., is een psycholoog, onderzoeker en schrijver, die sinds 1991 werkt met door oorlog getroffen gemeenschappen. Hij werkt momenteel voor WarChild Nederland, waarvoor hij psychische interventies ontwikkelt en evalueert, met een focus op Syrische vluchtelingen. Zijn meest recente boek is War Torn: Stories of Courage, Love, and Resilience.
  • Syrische artiest en uitgever Samer al-Kadri gelooft in de kracht van een goed boek. Hij vluchtte van Damascus naar Istanbul. Daar heeft hij PAGES opgezet, de eerste Arabische boekenwinkel in Istanbul. PAGES is een gemeenschapsplaats waar jonge Arabieren in ballingschap boeken kunnen lenen, kopen en lezen, maar ook waar ze elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan, en waar ze kunnen ontsnappen aan hun vluchtelingen bestaan. Momenteel woont Samer in Nederland en opent hij samen met Het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst van 12 juni – 29 oktober de Pop Up Pages Bookstore Café. 
  • Grant Dawson werkt momenteel als Principal Legal Officer voor de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Daarvoor werkte hij als Legal Officer en als Assistent Procureur Generaal voor het Joegoslavië Tribunaal. Hij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen uitgebracht, lesgegeven over internationaal recht en hij is lid van de Orde van Advocaten van New York en Washington DC. Hij heeft gestudeerd aan Georgetown University Law Centre en Columbia College.

Wil je nu al in actie komen?
Teken dan de petitie van War Child en roep de nieuwe Nederlandse regering op om psychosociale steun voor kinderen als vast onderdeel op te nemen in internationale noodhulp.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00