HagueTalks: #HearMeToo - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
27 Nov
2018

Interactief debat

HagueTalks: #HearMeToo

Hoe te onderwijzen, activeren en versnellen?

Geweld tegen vrouwen en meisjes stop je niet alleen met wetten en rechten. Het moet hand in hand gaan met het informeren van mensen over hun rechten en plichten. Deze HagueTalks gaat over de empowerment van vrouwen en meisjes om geweld te verminderen. Onderwijs is de sleutel om mensen te informeren, en helpt verandering te activeren en te versnellen.

Praat mee en deel je eigen ervaringen, inzichten en geleerde lessen.

Over de sprekers

  • Elena Incisa di Camerana vertelt over haar ervaringen in Honduras en hoe fotografie heeft geholpen bendegeweld te verminderen.
  • Makgatho Motshekga vertelt over het belang van culturele gevoeligheid in het onderwijs voor lokale gemeenschappen in Zuid-Afrika, op hun weg naar gerechtigheid.
  • Hoang Thi Huong zal praten over het werken met jeugdgroepen om gendergelijkheid en de mensenrechten van vrouwen, universele waarden in Vietnam te bevorderen. Haar programma’s waren gericht op capaciteitsopbouw om het discours over gendernormen te veranderen en genderstereotypen te doorbreken via sociale campagnes en sociale media.
  • Kesia-Onam Apkene Yawo Togoh vertelt het verhaal van een jong meisje. Zij verzette zich tegen de traditionele overtuigingen en culturele praktijken die de rechten van kinderen in de gemeenschap discrimineerden. Door middel van vredeseducatie stimuleert dit dappere meisje nieuw denken en maakt het de weg vrij voor een nieuw begin in haar gemeenschap.

  • Moderator is Arthur van Buitenen. Hij is een voorstander van duurzame ontwikkeling gebaseerd op de rechtsstaat en mensenrechten en een ervaren moderator van dialogen.

Volg het Facebookevent hier.

Over deze HagueTalks

Deze HagueTalks is onderdeel van #HearMeToo: end violence against girls and women. Deze wereldwijde campagne loopt van 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot 10 december, de internationale dag van de mensenrechten. Overal op de wereld worden evenementen georganiseerd waarin activisten, slachtoffers, beleidsmakers, mannen en vrouwen, bij elkaar komen om ervaringen te delen en te praten over het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Deze HagueTalks is georganiseerd in samenwerking door HagueTalks is samenwerking met het Humanity House, International Development Law Organization (IDLO), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict (GPPAC).

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00