HagueTalks: Hoe kunnen we conflicten vreedzaam oplossen? - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
01 Dec
2015

Interactief Debat

HagueTalks: Hoe kunnen we conflicten vreedzaam oplossen?

Jonge mensen uit een conflictgebied delen hun verhaal: Angela Rodrigues uit Colombia en Thaer Alsahli uit Syrië. Welk effect heeft het geweld in hun land op hen? En zien ze mogelijkheden om het conflict vreedzaam op te lossen?

Het tweetal gaat in op het geloof in menselijke waarden, vrijheid en fundamentele mensenrechten, op de rol van de internationale gemeenschap en op het nut van de (wettelijke) instrumenten die er worden ontwikkeld om de vrijheid van mensen te beschermen en tot vrede te komen.

Hector Olasolo, professor of international law at the university of El Rosario (Columbia), zal zijn persoonlijke gedachten delen over de haalbaarheid en duurzaamheid van de huidige vredesprocessen. Hebben we meer juridische instrumenten nodig om de vrijheid te beschermen en vrede te scheppen?

Met Angela komen zeven jonge professionals die deelnemen in het MFA’s ‘Dutch visitors program’ voor toekomstige leiders op bezoek. Kom ook en ga in gesprek met deze inspirerende mensen uit Bangladesh, Ethiopië, Ghana, Kenia, Zuid-Afrika, Turkije en Oekraïne.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00