HagueTalks: Hoe kunnen we investeren in duurzame vrede? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
20 Sep
2018

Interactief debat

HagueTalks: Hoe kunnen we investeren in duurzame vrede?

 

Dit evenement is nu uitverkocht. Sorry dat je het hebt gemist.
Het goede nieuws is dat je nog steeds op 20 september, 16: 00-18: 00 uur, kunt deelnemen aan de sessie door op deze link te klikken voor de livestream en ons te volgen op Twitter @HagueTalks. Gebruik de hashtag #HagueTalks om uw vragen en opmerkingen te tweeten en deel te nemen aan de dialoog. We hopen je daar te zien.

Als start van het Just Peace Festival organiseert The Hague Project Peace and Justice weer een spannend HagueTalks event, in samenwerking met One Young World. Dit keer in het poppodium Paard. Sprekers uit het veld, sociale ondernemers, activisten en kunstenaars gaan met jou het gesprek aan over duurzame vrede. Wat kunnen we doen om de cyclus van gewelddadig conflict echt te doorbreken? 

Wanneer je naar het nieuws kijkt, kan je de indruk krijgen dat gewelddadige conflicten nooit eindigen. En dat vrede – vooral duurzame vrede – zeldzaam is. Tijdens deze HagueTalks duiken we dieper in de cyclus van conflict – van grondoorzaken, naar gewelddadig conflict, naar vredesopbouw. En horen we van verschillende sprekers wat er gedaan kan worden om de cyclus van conflict te doorbreken.

De sprekers hebben allemaal ervaring in het werken aan duurzame vrede. Speciaal voor HagueTalks delen zij hun persoonlijke ervaringen en inzichten op de volgende vragen:

 • Wat veroorzaakt conflicten? Zijn er nieuwe, effectieve methoden die we kunnen delen en die de oorzaken hebben aangepakt en oorlog hebben voorkomen? Wat kunnen we zelf doen om de neiging te weerstaan ​​om anderen negatief te zien?
 • Hoe komen we uit een conflict? Ervaren vredesonderhandelaars brengen ons naar hun werelden en helpen ons de manieren te begrijpen waarop strijdende partijen kunnen worden aangemoedigd om aan tafel te komen.
 • Wat maakt vrede duurzaam? Hoe kunnen we duurzaamheid beoordelen? Hoor van diegenen die hands-on kennis hebben van de systemen en ideeën die nodig zijn om vrede te verankeren.

Let op: Er worden (video)opnames gemaakt tijdens dit programma. Deze opnames worden daarna op de website van Humanity House geplaatst.

Over de sprekers

 • Sven Koopmans is een expert in internationale bemiddeling en heeft gewerkt in vredesprocessen voor de VN en de EU in onder andere Syrië, Zuid-Sudan, Darfur, Mali, Oekraïne en Cyprus. Hij is momenteel een parlementslid in Nederland bij de VVD.
 • Sada Mire kijkt naar menselijke duurzaamheid, vanuit het perspectief van ons gedeelde erfgoed en wat de diversiteit van onze voorouders voor ons vandaag betekent. Mire is een Somalisch-Zweedse archeoloog, universitair docent aan de Faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden en uitvoerend directeur Horn Heritage Organization, Somaliland.
 • Heshika Deegahawathura pleit voor oplossingen die tegemoetkomen aan de basisbehoeften van de mensen na een conflict. Hij is een sociaal ondernemer die innoveert voor beleidsimpact en economische ontwikkeling. Hij leidde strategische en sector overschrijdende projecten in zowel de private als de publieke sector. En hielp het rehabilitatie- en reïntegratieproces van voormalige rebellen als rehabilitatie officier voor het Bureau van de Commissaris-generaal van Rehabilitatie in Sri Lanka.
 • Rabiaâ Benlahbib is ervan overtuigd dat voor duurzame vrede gerechtigheid alleen niet voldoende is. Zij is de oprichter en directeur van Creative Court, een in Den Haag gevestigde organisatie die kunst- en onderwijsprojecten ontwikkelt die reflecteren over vrede en mondiale rechtvaardigheid.
 • Moderator van het evenement is Sjoerd Louwaars – Director of Innovation bij PLNT, Leiden Centre for Innovation and Entrepreneurship.

Over dit programma

Deze HagueTalks is georganiseerd door de Hague Project Peace and Justice in samenwerking met One Young World en met ondersteuning van het Humanity House, de Universiteit van Leiden en Poppodium het Paard. Het programma vindt plaats in het kader van het Just Peace Festival.

Locatie
Let op: Dit programma vindt plaats bij onze buren: Poppodium Paard, Prinsegracht 12, in Den Haag.

Volg het Facebook-event hier 

Details

 • English
 • 15:30
 • 16:00
 • 18:00