HagueTalks: Kinderrechten wereldwijd - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
13 Oct
2016

Interactief debat

HagueTalks: Kinderrechten wereldwijd

Tijdens deze HagueTalks belichten we het thema kinderrechten vanuit verschillende invalshoeken. Welke kwesties spelen er bijvoorbeeld in het Midden-Oosten? Of in India, een land dat bekend staat als het ‘draagmoedercentrum’ van de wereld? Vooral nu India op het punt staat om commercieel draagmoederschap te verbieden? Welke invloed hebben de complexe rechtsverhoudingen op kinderen die geboren zijn via internationaal commercieel draagmoederschap? Kom en praat mee met sprekers uit Australië, Egypte en Bangladesh.

Over de sprekers

Rishi Gulati en Matthew Nelson uit Australië vertegenwoordigen Baby Gammy, een kind geboren uit een commercieel draagmoederschap, in de rechtszaak die voor het VN-Mensenrechtencomité is gebracht. Ze delen hier hun ervaringen.

Faiham uit Bangladesh focust zich op de rechten van kinderen uit illegale immigrantenfamilies.

Moderator is Jake Okechukwu Effodus, presentator van een van Nigeria’s grootste radioprogramma’s over goed bestuur en mensenrechten. Het programma wordt door 105 verschillende radiostations in Nigeria uitgezonden en bereikt elke week meer dan 24 miljoen luisteraars. Daarnaast adviseert Jake de Nigeriaanse overheid over anti-corruptiemaatregelen en is hij Assistant Director bij de Council on African Security and Development.

Over dit programma

Jake, Esraa en Faiham komen niet alleen, maar samen met 5 andere deelnemers van het Dutch Visitors Programme voor toekomstige leiders. Grijp je kans om deze interessante mensen uit Bangladesh, China, Egypte, Koeweit, Mexico, Nigeria, Oekraïne en Zuid-Afrika te leren kennen.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00