HagueTalks: Reporting peace instead of war? - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
30 Mar
2016

Interactief Debat

HagueTalks: Reporting peace instead of war?

Met twaalf journalisten van over de hele wereld focussen wij ons in deze HagueTalks op de rol van media in vredesprocessen. Welke rol heb je als journalist? Kun je verslag leggen ten dienste van de vrede, of tast dit je objectiviteit aan? Heb je überhaupt invloed, of spelen de media nauwelijks een rol tijdens vredesprocessen?

Schrijver en antropoloog Kara Blackmore en journalist Jan Roelfs starten de discussie met twee korte Talks. De twaalf journalisten en het publiek kunnen hier op reageren en deelnemen aan deze belangrijke discussie over de rol van media.

Over de sprekers

Kara Blackmore is een Britse/Amerikaanse schrijfster en antropoloog. Ze werkt op het snijvlak van kunst, erfgoed en sociale rechtvaardigheid. Ze zal spreken over framing en het verbeelden van oorlog vs. vrede. Ze toont ons de dynamiek van vredestijd en biedt beeldmateriaal om op alternatieve manier naar door conflict getroffen samenlevingen te kijken.

Jan Roelfs, verslaggever van de NOS, ging naar het Zaatari vluchtelingenkamp in Jordanië om de rol van voetbal in het Syrische vredesproces te onderzoeken. Hij zal praten over positieve berichtgeving en het concept van hoop in rapportages. Jan is één populaire sportcommentator bij de NOS televisie.

Over dit programma

Dit programma wordt georganiseerd door HagueTalks, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RNW Media en Humanity House.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00