HagueTalks @Het Paard: Six Senses for Peace - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
21 sep
2016

HagueTalks

HagueTalks @Het Paard: Six Senses for Peace

Hoe kunnen we muziek, beeld of juist eten inzetten voor een meer vreedzame wereld? Tijdens deze speciale HagueTalks bij onze buren van poppodium Het Paard, gaan we met inspirerende sprekers onze zes zintuigen af: Hoe kunnen wij ons fysieke lichaam, onze ogen, tong, neus, oren en geest inzetten? De sprekers delen hun persoonlijke verhaal en gaan hierover met jou in gesprek. Kom en praat (en denk) mee!

De sprekers worden afgewisseld met twee speciale vredestoespraken uitgevoerd door De Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel.

Over de Sprekers

ZIEN
De Zweedse fotojournalist Paul Hansen heeft conflicten over de hele wereld vastgelegd, o.a. in Afghanistan, Bosnië en Haïti. Dit jaar won hij de tweede prijs in de categorie ‘general nieuws’ van de World Press fototentoonstelling, die vanaf 4 september in het Atrium te zien is.

Daeun Lim en Seoyoon Kwon uit Zuid Korea studeerden onlangs af aan de Design Academy in Eindhoven.

RUIKEN
Hilary Jones was voltijds activiste tot ze een serieuze baan nodig had. Nu is ze ethisch directeur van Lush, en voert binnen het vegetarische bedrijf nog steeds campagne voor verbetering. (onder voorbehoud)

PROEVEN
Israëli Yuval Gal en Palestijn Muawi Shehadeh geloven dat je beter samen kan eten dan oorlog voeren en hebben daarom in Den Haag het restaurant Love & Peas opgericht. Hoe zetten zij de smaakpupillen in voor vrede?

DENKEN
Kunnen slechte hersenen ‘goed’ worden? Criminologe Marieke Liem promoveerde in 2010 cum laude aan het University College Utrecht in de forensische psychologie op ‘doding gevolgd door zelfdoding’. Haar proefschrift ontving de Willem Nagel Prijs voor beste dissertatie in de criminologie. Ze werkt sinds 2010 aan de Universiteit Leiden Faculteit Campus Den Haag.

Over Just Peace

Dit programma wordt georganiseerd door HagueTalks, De Koninklijke Schouwburg en Humanity House. Het is het begin van het Just Peace Festival (21 t/m 25 september) waarbij de hele stad in teken staat van Vrede & Recht.

Een HagueTalks kenmerkt zich door een aantal sprekers die (korte tijd) over een thema waarin ze bewezen expertise hebben in gesprek gaan met publiek.

Agenda Serie

Just Peace 2016

Den Haag, dé internationale stad van Vrede & Recht, staat van 21 t/m 25 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten staat Den Haag vier dagen lang stil bij de Internationale VN Dag van de Vrede en wij, wij doen ook mee! Bekijk het overzicht hier onder.

Hele serie

Details

  • Engels
  • 18:00
  • 18:30
  • 21:00

Ook te zien