Heartbound - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
22 Aug
2019

Film

Heartbound

Deze film is uitverkocht

Heartbound vertelt het verhaal van eenzame Deense mannen die trouwen met Thaise vrouwen. Een ontroerende en zorgvuldig gemaakte documentaire over immigratie, interculturele huwelijken en verschillen tussen arm en rijk, maar ook over heimwee, familiebanden, verwachtingen en teleurstellingen.

In Noord-Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituée, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.

De bekroonde regisseur Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe) en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Goed om te weten

Regisseur: Janus Metz en Sine Plambech
Duur film: 91 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.

Reviews

De Volkskrant ****: “Heartbound blinkt uit in zorgvuldige observaties, een open, nooit veroordelende blik en respect voor zowel het Thaise als het Deense perspectief.”

Trouw ****: “Heartbound is een prachtige, intieme documentaire die achter het cliché van de westerse sekstoerist en de Aziatische sekswerkster duikt.”

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00