Hoe kan vrouwelijk leiderschap bijdragen aan mensenrechten? - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
18 Sep
2019

Persoonlijke verhalen

Hoe kan vrouwelijk leiderschap bijdragen aan mensenrechten?

Aan de start van het Just Peace Festival is er weer een bijzondere HagueTalks. Deze keer praten we samen het publiek en met drie inspirerende sprekers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika over het verband tussen vrouwelijk leiderschap en mensenrechten. Alle drie de sprekers gebruiken verbeelding en innovatie om een meer gelijkwaardigere en vreedzamere wereld te creëren. 

Over de sprekers 

  • Khanim Latif uit Irak, de directeur van de Asuda-organisatie, bestrijdt geweld tegen vrouwen, vooral in de regio Koerdistan. Ze is van mening dat het beschermen van vrouwen op de korte termijn één ding is, maar de mentaliteit van de samenleving is de enige manier om de veiligheid en vrijheid in Irak op de lange termijn te waarborgen.
  • Radhya Al-Mutawakel uit Jemen, mede-oprichter en voorzitter van de Yemeni Mwatana Organisatie voor de Rechten van de Mens, verricht onderzoek in het veld en documentatie over de gruweldaden die voortdurend plaatsvinden in Jemen. Ze is een van de meest invloedrijke mensen van het tijdschrift Time 2019 in de wereld.
  • Ghida Anani uit Libanon, is oprichter en directeur van het ABAAD-Resource Center for Gender Equality en streeft naar gelijke rechten en uitbanning van geweld tegen vrouwen. Ze is in 2018 door de Wereldbank bekroond als een van de 10 inspirerende vrouwelijke ondernemers die het verschil maken in MENA.
  • Moderator is Sahar Shirzad. Sahar heeft als studie achtergrond Internationaal recht met een specialisatie in mensenrechten. Sinds 2016 is Sahar actief bezig met modereren en interviewen bij programma’s en evenementen over actuele onderwerpen in de samenleving. Daarmee wil zij een voorbeeld zijn voor andere jonge vrouwen en hen inspireren om ook gesprekken te gaan leiden. Sahar is ook bedenker van The Refugee Millennials, een platform waar jongeren met een bi-culturele achtergrond met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00